Arwin Rood(D66) en Leo van der Voort (comité 40-45) in Radio Actueel

Zaterdag op HoornRadio 'Radio Actueel' van 10 tot 12 uur

HOORNGIDS | In het wekelijkse actualiteitenmagazine ’Radio Actueel’ op HoornRadio zijn a.s. zaterdag Arwin Rood en Leo van der Voort de studiogasten. De Radio Actueelstudio bevindt zich in het Foreestenhuis, te zien op bovenstaande foto.

Arwin Rood is fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Hoorn. Er is twijfel ontstaan over de aankoop van ’De Haai’ op het Visserseiland. Dit en ook andere actuele politieke onderwerpen zullen aan de orde komen in het gesprek met Arwin.

Leo van der Voort komt naar de studio in zijn hoedanigheid van pr-functionaris van comité 40 - 45. Het onderwerp van gesprek met hem zijn de activiteiten van de stichting. De doelstelling is alsvolgt in de statuten beschreven: ”...om tevens als een waarschuwing voor de toekomst, gebeurtenissen zowel ten aanzien van personen als zaken, voorgevallen gedurende de Tweede Wereldoorlog blijvend in herinnering te houden”.
Vooral omdat de tijden wel veranderen, maar de methoden niet. Voorbeelden zijn er genoeg. En het is niet altijd een ver van mijn bed show. Zet eens vraagtekens bij het wijzen naar de ander. Want anders zijn moet kunnen, en niet anders zijn mag ook. 

Johan van der Tuin is presentator van Radio Actueel. De techniek en muziekkeuze is in handen van Karin Pebesma en Edo van Eekeres. De locatie van de uitzending is in het hart van Hoorn: de tuinkamer van het Foreestenhuis aan de Groote Oost.

HoornRadio is te ontvangen via website www.hoornradio.nl en app Tunein Radio. Ook mobiel op de smartphone is HoornRadio uitstekend te ontvangen: toets daarvoor www.hoornradio.nl in op uw browser (sla dit voor de volgende keer op in uw favorieten) en start de ontvangst met een tikje op de knop ’Live Radio’ en de startknop van de speler. Attentie: Als de livestream van HoornRadio op uw telefoon niet werkt, gebruik dan de app tunein radio. Na de uitzending is ’Radio Actueel’ nog een week te beluisteren via HoornRadio ’Live gemist’.

De Radio Actueel studio bevindt zich in de tuinkamer van het Foreestenhuis in hartje Hoorn De Radio Actueel studio bevindt zich in de tuinkamer van het Foreestenhuis in hartje Hoorn