Alle scholen blijven dicht

15-03-2020

HOORNGIDS | Zoals te  verwachten viel heeft het kabinet vandaag het besluit genomen om alle scholen en kinderopvanglocaties gesloten te houden vanaf maandag 16 maart. Dit om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook de sportclubs en de horeca gaan op slot. Deze maatregelen gelden minimaal tot 6 april. Maandagavond om 19.00 uur zal premier Rutte een toespraak houden om de maatregelen toe te lichten.

Toch nog scholen open

De scholen en kinderdagverblijven blijven uitsluitend open voor kinderen wier ouders in cruciale beroepen werken, zoals bij hulpdiensten en in de zorg. Hierdoor kunnen de ouders aan het werk blijven.

Cruciale sectoren en beroepen
Dit zijn de door de Rijksoverheid aangegeven cruciale sectoren en beroepen: Zorg / Politie / Defensie / Leraren en schoolpersoneel / Openbaar vervoer/ Voedselketen (supermarkten, transport, fabrikanten, boeren) / Afvaldienst / Brandstoftransport / Kinderopvang / Media en Communicatie / Continuïteit hulpverleningsdiensten / Noodzakelijke overheidsprocessen (uitkeringen en toeslagen, burgerzaken, ambassades) 

Coronavirus Afgelast Coronavirus Afgelast