Hoornse VVD wilt uitstel van betaling voor ondernemers voor gemeentelijke belastingen en heffingen

17-03-2020

HOORNGIDS | De Hoornse VVD heeft 16 maart vragen gesteld aan het college met het verzoek om uitstel te bieden aan ondernemers voor het betalen van lokale belastingen en heffingen. Ondernemers (zoals ZZP’ers) hebben het momenteel extra zwaar. Uitstel verlenen voor het betalen van belastingen zou een belangrijk steuntje in de rug kunnen zijn. De VVD zou graag zien dat niet alleen voor  OZB, precario en reclamebelasting uitstel wordt verleend, maar ook voor allerlei leges en de toeristenbelasting. Zie de brief hieronder. 

Geacht college,
Vanwege de oproep om terughoudend te zijn met raadsmiddelen, dien ik deze vragen op deze informele wijze in. Gezien de liquiditeitsproblemen die zijn/gaan ontstaan door de Coronacrisis bij (kleine) ondernemers (waaronder ZZPers), zou de VVD graag zien dat de gemeente uitstel verleend aan ondernemers voor het betalen van gemeentelijke heffingen en belastingen.
Graag vernemen wij of uitstel geboden gaat worden en op welke termijn hierover wordt gecommuniceerd naar de ondernemers.
Hopelijk kunt u snel duidelijkheid verstrekken.
In afwachting van uw antwoord.
Met vriendelijke groet,
Rob Droste
Gemeenteraadslid VVD Hoorn

ZZP'er op bank ZZP'er op bank