Vanavond om 20.00 uur applaudiseren uit waardering

Drie minuten applaus voor zorgverleners die Nederland draaiende houden

HOORNGIDS | In navolging van landen als Spanje en Italië waar de afgelopen dagen al massaal werd geapplaudisseerd voor medewerkers in de zorg is ook Nederland inmiddels zover om op die wijze waardering uit te spreken voor allen die in de zorg werkzaam zijn. Het plan is om in heel Nederland vanavond, dinsdag 17 maart, om 20.00 uur hetzelfde te doen.

De initiatiefnemers roepen op om drie minuten lang buitenshuis te applaudiseren om 20.00 uur. Met dit initiatief en het gebaar dat gemaakt wordt richting zorgmedewerkers wordt een hart onder de riem gestoken voor degenen die werkzaam zijn in de zorg en bij zorgverlenende instanties. Alles wordt door hen in het werk gesteld om het coronavirus te  beteugelen.

De intiatiefnemers laten weten: “Onze zorg, hulpverleners en al die mensen die ons land draaiende houden strijden momenteel dag en nacht tegen het coronavirus. Zij vechten voor onze levens en onze maatschappij. Dit is een groot en luidruchtig applaus waard, een hart onder de riem.”

Verpleging Verpleging

Reacties
Reactie: (Henk)
19-3-2020, 16:21
De loonsverhoging deels terugdraaien van de leraren en deze bij het zorgpersoneel toekennen. Zorg personeel werkt met een hoog risico terwijl de leraren 3 weken vakantie thuis willen vieren en zo de door Rutte gewenste immuniteitsmuur vertraagd door de kinderen thuis te houden.

Reactie: (Remco)
17-3-2020, 21:37
Ik vind het belachelijk!~Geef deze mensen eens meer loon want de mensen die je in deze zware tijden nodig hebt, zijn de mensen die de afgelopen jaren moest staken.