Dienstregeling vanaf donderdag 19 maart aangepast

17-03-2020

HOORNGIDS | De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus leiden ertoe dat aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. Vanaf donderdag 19 maart past Overal daarom de dienstregeling aan. De aangepaste dienstregeling is vanaf 18 maart terug te vinden in de reisplanner.

Door de frequentie te verlagen, wordt voorkomen dat er lege bussen rondrijden en blijft er een basisvoorziening aan OV beschikbaar. Daarbij zorgt de vervoersmaatschappij ervoor dat alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen en bedrijven, goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Zo wordt ervoor gezorgd dat de mensen die werken in cruciale beroepen veilig en comfortabel van en naar hun werk kunnen reizen.

Aangepaste serviceverlening in de bus
Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, wordt de reizigers gevraagd om via de zijdeur in te stappen en achterin in- en uit te checken. Hiermee wordt het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs verminderd. Met deze maatregel probeert de maatschappij een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van de eigen medewerkers en de dienstverlening aan de reizigers.
Achterin instappen betekent dat reizigers geen los kaartje kunnen kopen bij de buschauffeur. Reizigers kunnen reizen met een OV-chipkaart, e-ticket of met de Tranzer app. Saldo is te koop via: https://www.overal.nl/shop/ (https://www.overal.nl/shop/) en e-tickets zijn te koop via: https://www.overal.nl/nl/shop/e-ticket-ritkaartjes/ritkaartje-enkele-reis (https://www.overal.nl/nl/shop/e-ticket-ritkaartjes/ritkaartje-enkele-reis)

Buurtbussen
De buurtbussen rijden, mede op advies van de RIVM, niet meer sinds afgelopen maandag. De meeste buurtbuschauffeurs vallen in de mogelijk kwetsbare doelgroep voor wie de gevolgen van het virus ernstig kunnen zijn. En in de buurtbussen kunnen de chauffeurs niet zo beschermd worden zoals in de reguliere bussen, namelijk via de achterdeur instappen. De buurtbuschauffeurs kunnen niet zoals in het reguliere ov beschermd worden.

Actueel reisadvies
Vanaf 18 maart is de aangepaste dienstregeling verwerkt in de reisplanner. Houd deze pagina: www.overal.nl/corona (http://www.overal.nl/corona) en de andere online kanalen in de gaten voor updates.

Connexxion Connexxion