Maaltijd thuisbezorgd in de Kersenboogerd

Een mooi initiatief van de Buurtbrasserie

HOORNGIDS | In tijden van tegenslag ontstaan ook vaak mooie initiatieven. Wat te denken van de Buurtbrasserie in de Kersenboogerd. Een mooi project waar vrijwillige koks wekelijks (gezond) koken voor ouderen en mensen met een beperkt budget in de wijk Kersenboogerd. Nu het wijkcentrum noodgedwongen is gesloten kan de huidige opzet geen doorgang vinden. Maar waar een wil is is een weg, dacht Maria van Nuland, projectleider van de Buurtbrasserie.

Samen met het team van de Buurtbrasserie en wijkcentrum Kersenboogerd gaat ze elke vrijdag de maaltijden bij de mensen thuisbezorgen. Uiteraard met alle voorzorgsmaatregelen in acht; op gepaste afstand en zonder lijfelijk contact toch de nodige steun en zorg kunnen bieden.
De Buurtbrasserie is er speciaal voor ouderen en inwoners met een klein budget. Elke zaterdagavond maken de koks Henna, Aga en Violeta een heerlijk en gezond tweegangendiner klaar. De kosten voor deze maaltijd bedragen €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen (tot 12 jaar). Betalen met een sport- en cultuurstrippenkaart is ook mogelijk. Naast het nuttigen van een heerlijke maaltijd biedt de Buurtbrasserie (onder normale omstandigheden) ook de gelegenheid om andere buurtgenoten te ontmoeten. 
Wie vragen heeft over dit initiatief kan contact opnemen met Maria van Nuland via m.v.nuland@netwerkhoorn.nl (mailto:m.v.nuland@netwerkhoorn.nl) 

Buurtbrasserie Buurtbrasserie