Eerste woningen Siriusstraat na bouwvak klaar

21-03-2020

HOORNGIDS | Aan de Siriusstraat in Hoorn wordt keihard gewerkt om de vier in aanbouw zijnde flats op tijd klaar te krijgen. De eerste bewoners kunnen na de bouwvak hun woning betrekken. Slokker Bouw, het bedrijf dat het gehele project uitvoert, had aanvankelijk nog goede hoop om voor de bouwvak de eerste flat op te kunnen leveren, maar dat zit er niet in. Dat heeft overigens niets te maken met de coronaperikelen, maar simpelweg met de duur der werkzaamheden die na enig uitstel pas in april vorig jaar konden beginnen.

Intermaris heeft inmiddels brieven uitgestuurd naar voormalige bewoners van de Siriusflats waarin dezen kunnen aangeven of ze gebruik willen maken van de mogelijkheid om een modelwoning te bezoeken. Het ’kijkmoment’ en de inloopbijeenkomst staan gepland voor eind van deze maand, maar dat kan mogelijk ook iets verlaat worden. De uitnodiging is bedoeld om de bewoners een goed beeld te laten krijgen van de nieuwe woningen, waarna ze kunnen aangeven of ze willen terugkeren of niet. 

Voortgang
Ook voor de volgende drie flats wordt alles in het werk gesteld om binnen de gestelde termijn klaar te kunnen zijn. In alle flats zijn vele ploegen aan de gang die ervoor moeten zorgen dat niet alleen de binnenkant van de huizen er optimaal uit komt te zien, maar ook de gevels krijgen bijzondere aandacht. De bakstenen daarvoor worden niet meer gemetseld (metselaars zijn bijna niet meer te vinden), maar ‘droog’ gestapeld volgens het Drystack systeem. De bakstenen staan op gerecyclede kunststof rekjes. Kleine gaatjes in de baksteen zetten de stenen op hun plek. De voeg tussen de stenen wordt gevoegd met kalkmortel.

De werkzaamheden zijn in volle gang, de vele ploegen zetten zich volledig in en de aanvoer van materialen lijkt geen hinder te ondervinden van de coronaproblemen. De Siriusstraat gaat er mooi uitzien. 

Siriusstraat 21 maart 2020 Siriusstraat 21 maart 2020

Reacties
Reactie: (joop weijers)
18-4-2020, 15:44
hoe zxit het met de parkeergel3genheid de eerste periodes