Markt in Hoorn uiterst rustig

28-03-2020

HOORNGIDS | Als uitvloeisel van de al genomen maatregelen vanwege de uitbraak van het coronavirus en vanwege de kortgeleden ingestelde noodmaatregelen voor de gemeente Hoorn bestond de markt in de binnenstad vandaag uitsluitend uit marktkramen met voedselwaren.  Het was uitermate rustig vandaag. 

Op de markt geldt eveneens de maatregel dat er tenminste een afstand moet zijn van anderhalve meter tussen de bezoekende klanten. Een kort bezoekje vanmiddag rond 15.00 uur laat zien dat de bezoekers zich daar keurig aan lijken te houden. Het was uiteraard veel stiller vanwege de ingekorte versie van de markt daar de non-foodkramen niet waren toegestaan, maar de bezoekers die er kwamen leken zich voorbeeldig te gedragen. De kramen stonden verder uit elkaar en de looppaden waren extra breed gemaakt, zodat het voor iedereen mogelijk was een gepaste afstand aan te houden.

Zaterdag 28 maart markt Gedempte Turfhaven Zaterdag 28 maart markt Gedempte Turfhaven
Zaterdag 28 maart markt op Gedempte Turfhaven Zaterdag 28 maart markt op Gedempte Turfhaven
Zaterdag 28 maart markt op het Breed Zaterdag 28 maart markt op het Breed
Zaterdag 28 maart markt op hoek Gouw - Turfhaven Zaterdag 28 maart markt op hoek Gouw - Turfhaven
Zaterdag 28 maart Grote Noord Zaterdag 28 maart Grote Noord

Reacties
Reactie: (Co de Rood)
29-3-2020, 09:17
A Het was inderdaad erg rustig gisteren, maar als er alleen voedsel verkocht mocht worden waarom stond er dan een hele vrachtwagen vol met dierbenodigdheden op het breed tussen Intertoys en bakker Bart? waar was handhaving, stoer rondjes rijden over verlaten industrieterreinen??