Alliantie Markermeerdijken bereikt mijlpaal van miljoen kuub zand

03-04-2020

HOORNGIDS | Een kleine mijlpaal voor de Alliantie Markermeerdijken: deze week bereikten de dijkversterkers de grens van 1 miljoen kuub opgespoten zand. Ruim driekwart van deze hoeveelheid ligt voor de kust van Hoorn en Scharwoude, waar de Alliantie in oktober 2019 begon met de aanleg van een oeverdijk. 

Voor de totale oeverdijk, over een lengte van bijna vijf kilometer, is drie miljoen kuub zand nodig. Dat is bijna een Johan Cruijff Arena vol met zand. De Alliantie stort ook al zand bij Warder en Uitdammerdijk. Ondanks de coronacrisis gaan de werkzaamheden aan de dijkversterking tussen Hoorn en Amsterdam gewoon door.  
De uitvoerders volgen de richtlijnen van de RIVM. Alleen het personeel dat strikt noodzakelijk is voor de voortgang is op locatie aan het werk. Deze week spuit de Alliantie in deze regio zand op ter hoogte van gemaal Westerkogge. Later deze maand beginnen de dijkwerkers aan de tweede laag zand tussen schouwburg Het Park en de Galgenbocht. Op dat deel van de oeverdijk legt de gemeente Hoorn straks een stadsstrand aan.

Alliantie Markermeerdijken Alliantie Markermeerdijken