Wethouder schrijft brief met persoonlijk beroep op pandverhuurders

04-04-2020

HOORNGIDS | Vanaf de site van de  Ondernemers Stad Hoorn (OSH) is een brief van wethouder Arthur Helling (D66) van economische zaken te downloaden, die zakelijke huurders kunnen gebruiken om verhuurders van bedrijfspanden te bewegen om een regeling met hen te treffen. De brief begint met ”Het coronavirus heeft een ongekende invloed op de samenleving en op de economie. Daarom doe ik ook een dringende persoonlijke oproep aan u als pandeigenaar in Hoorn.”  

De wethouder memoreert in de brief dat eet- en drinkgelegenheden gedwongen zijn om te sluiten en het bezoek aan winkels terugloopt. ”Winkeliers, tot grote ketens aan toe, hebben besloten om winkels helemaal te sluiten of de openingstijden sterk te verminderen.”

De gemeente doet ook wat zij kan: ”Wij verlenen voorlopig tot 1 juli 2020 uitstel van belasting aan ondernemers, zzp’ers, ondernemers die actief zijn in de kunst- en cultuursector, stichtingen en verenigingen. De betalingstermijn voor huur van gemeentelijk vastgoed voor partijen die binnen de doelgroep vallen, wordt verlengd van 30 dagen naar 90 dagen.”  

De brief eindigt met woorden van begrip en dank: ”Ik besef dat ik ook op u een groot beroep doe, maar reken op uw inzet en welwillende houding om Hoorn door de crisis te helpen. Samen staan we sterk.
Rest mij u bij voorbaat voor uw inspanningen te danken. Ik wens u en uw naasten en dierbaren daarbij ook persoonlijk veel sterkte toe in deze onzekere tijd.”

Via deze link kunt u de brief vinden en desgewenst downloaden: brief wethouder Helling (https://www.oshhoorn.nl/download/corona-en-de-economische-gevolgen/?ind=1585905973851&filename=Pandeigenaren-brief-met-verzoek-om-mee-te-helpen-20-maart-2020-definitief-handtekening-en-aanvulling-akkoord-vastgoedeigenaren-en-retailorganisaties.pdf&wpdmdl=924&refresh=5e88a5d6a52be1586013654)

Wethouder Arthur Helling Wethouder Arthur Helling