Ironman Westfriesland uitgesteld

06-04-2020

HOORNGIDS | Aan de lange reeks afgelastingen vanwege de coronacrisis kan er één worden toegevoegd: Ironman Westfriesland. Het evenement dat voor de tweede maal in onze regio gepland stond en gehouden zou worden van 26 tot en met 28 juni zal worden verplaatst naar een andere datum. Een teleurstelling voor velen, maar de organisatie heeft te kennen gegeven de enorme verantwoordelijkheid naar elkaar zeer serieus te nemen. ”Gezondheid staat namelijk voorop. Samen met de regio en andere instanties proberen we zo spoedig mogelijk met een alternatieve datum te komen.”

De deelnemers zijn inmiddels via onderstaand bericht op de hoogte gebracht.

Beste atleet,
Gezien de laatste ontwikkelingen rondom COVID-19, is besloten dat alle Europese IRONMAN-wedstrijden tot en met juni 2020 geen doorgang vinden. Dit besluit is genomen op basis van de maatregelen en richtlijnen die door internationale en nationale regeringen en gezondheidsinstanties zijn afgekondigd. Dit betekent dus ook dat IRONMAN 70.3 Westfriesland, 5150 en 4:18:4 Westfriesland en bijbehorende side-events geen doorgang kunnen vinden op 26, 27 en 28 juni 2020.
We betreuren dit besluit en begrijpen dat dit een enorme tegenvaller is voor onze deelnemers die zich al hebben ingeschreven en hard aan het trainen zijn. Daarnaast is het jammer voor toeschouwers, medewerkers, vrijwilligers, sponsoren en andere partners, maar we hebben een enorme verantwoordelijkheid naar elkaar. De gezondheid en veiligheid van ons allemaal staat voorop.
De komende periode blijven wij de situatie monitoren en proberen wij samen met lokale en landelijke overheden, gezondheidsinstanties, leveranciers, vrijwilligers en andere stakeholders een datum later dit jaar te vinden. De uitkomst hiervan wordt zo spoedig mogelijk gecommuniceerd op onze website, nieuwsbrief en sociale media, maar in ieder geval vóór 30 april. Blijf dus vooral trainen; op verantwoorde wijze!
Namens ruim 250 IRONMAN-teamleden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika wil ik jullie bedanken voor jullie geduld en toewijding.
We hopen op jullie begrip en vertrouwen erop jullie hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.
Stefan Petschnig
Managing Director IRONMAN Europe en het IRONMAN Nederland team.

Ironman met Kholoud Al Mobayed Ironman met Kholoud Al Mobayed