Rachelle (18) uit Hoorn bedenkt karaoke-challenge

07-04-2020

HOORNGIDS | Een karaoke-evenement voor jongeren met faalangst en podiumvrees. Rachelle de Graaf (18) uit Hoorn zag het helemaal zitten. Tot het coronavirus om de hoek kwam kijken. Maar ze laat het er niet bij zitten.

”Het is altijd mijn hobby geweest om te zingen en ik houd van karaoke”, vertelt Rachelle. ”Dat doe ik soms met vrienden. In een karaokebar of bij iemand thuis. Het is gewoon superleuk om een liedje dat je goed kent mee te zingen. Lekker schreeuwen op muziek. Zo kwam ik op het idee om iets te doen met karaoke.” Rachelle volgt de mbo-opleiding Event Producer in Amsterdam. Haar examenopdracht? Een evenement organiseren. ”Het moest niet zomaar een karaoke worden, want dat bestaat al. Ik wilde er mijn eigen draai aan geven. Ik heb zelf last van faalangst en karaoke is dan heel geschikt. Niemand neemt het je kwalijk als je de mist in gaat, want dat hoort er gewoon een beetje bij.”

Afbellen
Zo gezegd, zo gedaan. Rachelle regelde een locatie, een datum, een band, een dj en zelfs een speciale douche voor op het podium. ”Iedereen zingt toch onder de douche? En zo’n cabine waar deelnemers in kunnen staan tijdens het optreden geeft een veilig gevoel.” Maar helaas, de cabine blijft leeg. ”Heel jammer dat het niet doorgaat. Ik had alles geregeld. Er zou bijvoorbeeld ook een speciale chillhoek komen bij het podium en een zangdocent zou oefeningen komen doen. Maar ik moest iedereen afbellen. Het zorgde voor stress, want ik wil wel mijn diploma halen.” Rachelle schakelde snel. ”Ik kwam op het idee om er een online challenge van te maken. Je wordt er wel creatief van.”

Festival
”Het idee? Dat jongeren een filmpje maken van hoe zij het nummer Unwritten van Natasha Bedingfield zingen onder de douche. Ik deel dat dan op Instagram.” Rachelle koos niet zomaar voor dit liedje uit 2004. ”Het past goed bij het thema want het gaat over onzekerheid. En ook al is het geen nieuw nummer, veel mensen kennen het wel.” De eerste inzendingen staan al online. ”De band die zou komen optreden, heeft beloofd om ook mee te doen. Ik krijg heel veel leuke reacties. Op school zijn ze enthousiast, dus ik denk dat het met dat diploma wel goed komt.” En het evenement zelf krijgt ook een staartje. ”Ik ben gevraagd voor het Icarus Festival in Amsterdam. Daar kan het evenement komende zomer waarschijnlijk alsnog doorgaan. Daar ben ik heel trots op.”

Het Instagram account van Rachelle is @karaoke_dushi.

Bron: Sevendays.nl / Sandra van de Wiel

Rachelle Rachelle