Bijeenkomst digitaal Alzheimer Café Westfriesland

16-04-2020

HOORNGIDS | Vanwege het coronavirus zijn de bijeenkomsten van de Westfriese Alzheimer Cafés geannuleerd. Ook andere activiteiten en contacten zijn weggevallen. Daarom is vanuit Café Hoorn het initiatief genomen om een online Alzheimer Café te organiseren in de vorm van een video-opname. Deze is vanaf donderdag 16 april te zien op de website van Alzheimer Nederland afdeling Westfriesland.

Vrijheid en veiligheid bij dementie 
Het onderwerp van de video-opname luidt: ‘Vrijheid en veiligheid bij dementie’. Waarbij vragen aan de orde komen als: 
- Hoe kan ik zo lang mogelijk de regie houden? 
- Hoe kan ik veilig wonen? 
- Hoe houd ik mij staande in deze tijden met het coronavirus?

Deskundige
Als deskundige is uitgenodigd ergotherapeute Marion van Oostenrijk. De gespreksleider van dit interview is Jos Lankreijer. U kunt hem vinden via de volgende link:
https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/west-friesland (https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/west-friesland)
Vragen of reacties kunt u vóór 25 april mailen naar Ellen Bos-Ruijer e.ruijer@geriant.nl (mailto:e.ruijer@geriant.nl). Deze worden, bij voldoende respons, in een tweede video beantwoord. Daarover volgt later bericht. Afhankelijk van de datum kan het zijn dat de termijn voor het stellen van vragen verstreken is. De organisatie vraagt daarvoor uw begrip. Het bekijken van de video blijft de moeite waard.
Alzheimer Café Westfriesland is een onderdeel van Alzheimer Nederland en wordt georganiseerd in samenwerking met organisaties als Wilgaerden, Omring, Jonkerszorg, Geriant West-Friesland en Martha Flora Hoorn.

Dementie Dementie