Eerste sleutels woningen Johannes Poststraat uitgereikt

17-04-2020

HOORNGIDS | De sleutels van het eerste blok van acht woningen aan de Johannes Poststraat zijn uitgereikt aan de nieuwe bewoners. Vanwege het coronavirus kon Intermaris de sleutels niet op de gebruikelijke manier uitreiken. Daarom werd een filmpje gemaakt met daarin een rondleiding door de woning. Dit filmpje werd samen met de gebruikershandleiding op een usb-stick overhandigd bij de sleuteluitreiking. Uiteraard werd hierbij de 1,5 meter in acht gehouden.

Vijf terugkeerders
De woningen maken onderdeel uit van in totaal 20 eengezinswoningen en twaalf beneden-/bovenwoningen in de Johannes Poststraat en Pater Bleijsstraat. Alle oud-bewoners kregen van Intermaris de mogelijkheid om terug te keren in een nieuwe woning. In totaal maakten vijf bewoners hier gebruik van. Twee van deze terugkeerders hebben reeds de sleutel van de woning ontvangen. 

Zeer Energiezuinige Nieuwbouwwoningen
De woningen zijn zogenaamde Zeer Energiezuinige Nieuwbouwwoningen (ZEN). De ZEN-woningen zijn aangesloten op het elektriciteitsnet en hebben geen gasaansluiting. De zonnepanelen wekken genoeg elektriciteit op om het huis te verwarmen: voor warm water, de ventilatie en de koeling. Dan is er nog voldoende elektriciteit over voor gemiddeld huishoudelijk verbruik. Denk hierbij aan wasmachine, verlichting en televisie. Wonen in een ZEN-woning is even wennen maar wel fijn. Er is gelijkmatige warmte in de woning, er zijn geen radiatoren en er is minder opdwarrelend stof. Door de vloerverwarming blijven de voeten warm in de winter.

Verhuurmakelaar Frank Visser van Intermaris overhandigt de sleutel aan Yvonne Sierkstra en Dennis Heistek Verhuurmakelaar Frank Visser van Intermaris overhandigt de sleutel aan Yvonne Sierkstra en Dennis Heistek