Afval wegbrengen? Stel uw bezoek uit

17-04-2020

HOORNGIDS | Het is nog steeds erg druk bij het afvalbrengstation aan De Factorij. De wachttijd bedraagt minstens anderhalf uur. De gemeente Hoorn laat weten een bezoek aan de grof vuillocatie beter uit te stellen als het niet echt nodig is om uw afval nu weg te brengen. 

De gemeentelijk woordvoerder laat weten: “We begrijpen dat veel mensen juist nu gaan opruimen of rondom huis bezig zijn. We doen er ook alles aan om de toestroom in goede banen te leiden. Zo zetten we verkeersregelaars in om de Oostergouw vrij te houden.”

Minder personeel en langere verwerkingstijd afval
Ondanks die maatregelen houdt het ook op de stortlocatie een keer op. Door het coronavirus is er minder personeel beschikbaar. Door de 1,5 meter afstand-regel kunnen er minder auto’s het terrein op. Afval kan ook minder snel verwerkt worden dan normaal, terwijl het aanbod nu veel groter is.
Daarom wordt gevraagd een bezoek aan het afvalbrengstation uit te stellen. “Bedenk of het echt nu noodzakelijk is en kom anders niet. Houd grof vuil als het kan eerst bij huis. Ga het zeker niet dumpen bij (ondergrondse) afvalcontainers in de stad. Zo houden we een leefbare stad en goede inzameling van huisvuil en grofvuil.“

Afvalbrengstation Afvalbrengstation