Tentoonstelling 75 Jaar Vrijheid in Westfriesland gaat digitaal 

29-04-2020

HOORNGIDS | Het Westfries Genootschap, het Westfries Archief en een groot aantal historische verenigingen en stichtingen en andere organisaties in oostelijk Westfriesland hebben het initiatief genomen voor het organiseren van tentoonstellingen met als thema ‘75 jaar Vrijheid in Westfriesland’. 

Deze tentoonstellingen bestaan uit een welkomstbord en dertien basisborden met algemene thema’s, op veel plaatsen aangevuld met een of meer borden toegespitst op de plaatselijke situatie. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen door de enthousiaste bijdragen van de vrijwilligers van de verschillende historische verenigingen.

Digitaal
Door de coronacrisis zijn de deelnemers niet in staat om gedurende de meidagen de door hen geplande tentoonstellingen voor het publiek te openen. Het was de bedoeling dat behalve de borden ook andere materialen te zien zouden zijn. Hopelijk komt er later nog een mogelijkheid om de tentoonstellingen in de diverse plaatsen te laten zien. Vooruitlopend daarop is besloten om de borden op digitale wijze via de website van het Westfries Archief aan het publiek te tonen. Kijk voor meer informatie op www.wfa.nl

Welkom bij bevrijdingstentoonstelling Welkom bij bevrijdingstentoonstelling