Triagetent bij Dijklander Ziekenhuis afgebroken

06-05-2020

HOORNGIDS | Het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn heeft de in maart geplaatste triagetent  als extra maatregel vanwege het Coronavirus weer afgebroken. De tent stond bij de ambulance-ingang aan de achterzijde van de spoedeisende hulp in Hoorn. De beoordeling van patiënten zal worden voortgezet vanuit de nabijgelegen ambulancegarage van waaruit SEH-patiënten kunnen worden opgevangen voor een eerste beoordeling van hun klachten. 

In navolging van het RIVM-beleid, roept het ziekenhuis patiënten op om bij verkoudsheidsklachten of verhoging tot 38 graden thuis te blijven, uit te zieken en contact met anderen te vermijden. Worden de klachten erger, is de koorts hoger dan 38 graden en is er sprake van hoest en moeilijk ademen, bel dan eventueel de huisarts of huisartsenpost. Ga bij ernstige luchtwegklachten niet zelf naar de spoedeisende hulp, maar bel eerst met de huisarts. Zo blijft de ruimte in het ziekenhuis beschikbaar voor patiënten die het hardste medische zorg nodig hebben. Uiteraard blijft de SEH gewoon beschikbaar voor patiënten met andere klachten die met spoed behandeld moeten worden. 

Bij een mogelijke volgende toename van coronapatiënten kan weer snel worden opgeschaald.

Spoedeisende Hulp Dijklander Ziekenhuis voorbereid op Corona toestroom Spoedeisende Hulp Dijklander Ziekenhuis voorbereid op Corona toestroom