Nationale Hulpverlenersdag gaat niet door

07-05-2020

HOORNGIDS | Nadat de organisatie van de Nationale Hulpverlenersdag bij diverse instanties (Veiligheidsregio, GHOR, GGD) advies en goede raad had ingewonnen en daarbij rekening houdend met eventuele nieuwe regeringsmaatregelen is het bestuur van de Stichting Hulpverleners Respect in beraad gegaan.

De 1,5 meter regels en daardoor de nodige extra hygiënemaatregelen, maken het organiseren van het evenement erg moeilijk en deels onmogelijk voor de organisatie en de deelnemende instanties. Samen met de benodigde extra beveiliging en controleurs vormen deze maatregelen een te grote aanslag op de begroting en is dan ook niet op te brengen. Daardoor heeft de organisatie moeten besluiten om het evenement Nationale Hulpverlenersdag 2020 dat gepland stond voor zondag 27 september niet door te laten gaan.

Dankwoord
Voorzitter Alewijn Ott laat weten: ”Helaas heeft het coronavirus ook voor ons evenement roet in het eten gegooid. Het was de perfecte gelegenheid om de zorg en alle hulpverleners te kunnen bedanken en ons respect over te brengen, vooral gezien de gebeurtenissen dit jaar. Wij willen iedereen bedanken voor de steun en het vertrouwen dat u ons heeft gegeven en hopen weer op u te mogen rekenen voor de volgende editie van de NHVD.”

Nationale Hulpverlenersdag Nationale Hulpverlenersdag