De Toren torent definitief uit boven Hoorn

07-05-2020

HOORNGIDS | De Toren aan de Provincialeweg in Hoorn heeft zijn definitieve hoogte van 55 meter bereikt. Nu nog volledig ingepakte met bouwschermen, maar dat gaat snel veranderen. De Toren zal de komende tijd steeds zichtbaarder zijn, daar de schermen zullen worden verwijderd. Dat neemt wat tijd in beslag, maar minimaal elke vier dagen zal het gebouw zich meer en meer blootgeven. Iedere verdieping van de in totaal 20 bouwlagen zal dan te bewonderen zijn.  

De appartementen in de toren zelf zullen vanaf het najaar kunnen worden bewoond. In de laagbouw is dat al - en tot volle tevredenheid - geruime tijd het geval. Door mensen uit Hoorn en ook van ver daarbuiten. De bewoners kunnen gebruik maken van de besloten binnentuin waar gewandeld en gezeten kan worden. Daaronder bevindt zich de parkeergarage. Bouwbedrijf Scholtens is zeer ingenomen met het kolossale bouwwerk: ”Wonen met de stad aan je voeten”.

Toren aan Provincialeweg 2 Toren aan Provincialeweg 2

Reacties
Reactie: (John Groot)
8-5-2020, 21:59
Een beetje cynische reactie van de redactie. Maar misschien vergis ik me.

Reactie: (Redactie HoornGids)
8-5-2020, 17:31
Hopelijk voor u kijken bouwondernemingen en projectontwikkelaars mee naar uw reactie, mevrouw/mijnheer Blokdijk. Ze zullen daar ongetwijfeld rekening mee houden.

Reactie: (G. Blokdijk)
8-5-2020, 15:15
Ik ben niet ingenomen met kolossale bouwwerk. Vreselijk aangezicht voor Hoorn.