Basisscholen goed voorbereid op opengaan 11 mei

08-05-2020

HOORNGIDS | De basisscholen zijn er klaar voor. Op nagenoeg alle scholen zijn duidelijke afspraken gemaakt om zo de opening tot een succes te maken. Op meer dan de helft van de scholen wordt gestart met een ‘incompleet team’, maar dat levert geen problemen op.

Een ruime meerderheid van de leerkrachten (80%) heeft er veel zin om op 11 mei weer aan de slag te gaan met hun leerlingen. De gereserveerde houding van de overige leerkrachten heeft met name te maken met dat zij vinden dat het eigenlijk niet verantwoord is de scholen op 11 mei te openen. Driekwart van de leerkrachten (72%) vindt dat de school goed is voorbereid op de nieuwe situatie (9% vindt dat niet).

Incompleet team
Ruim de helft van de basisscholen (57%) start op 11 mei met een incompleet team, niet alle leerkrachten zullen er weer zijn. Dat levert echter, zo geven de leerkrachten aan, over het algemeen geen problemen op. Op de scholen zijn over tal van onderwerpen (redelijk) duidelijke afspraken gemaakt: over het ‘afleveren’ van kinderen door hun ouders, over het spreiden van de pauzes over de leerlingen, over het schoonmaken van de klaslokalen, over looproutes in de school waaraan de leerlingen zich moeten houden, enzovoort. Dat blijkt uit een representatief onderzoek dat deze week is verricht onder 1.250 leerkrachten die lesgeven op een basisschool. Het onderzoek is uitgevoerd door DUO Onderwijsonderzoek & Advies in samenwerking met het AD.

Ichthus basisschool 2 Ichthus basisschool 2
Jules Verne school basisonderwijs Jules Verne school basisonderwijs