Langer en vaker groen voor fietsers en voetgangers

Verkeerslichten worden ‘fietsvriendelijker’ ingericht

HOORNGIDS | De Provincie Noord-Holland gaat verkeerslichten voor fietsers en voetgangers vaker en langer op groen zetten daar de basisscholen sinds vandaag weer open zijn gegaan en er meer fiets- en voetgangersverkeer zal zijn. In Hoorn worden ook verkeerslichten ‘fietsvriendelijker’ ingericht.

De Provincie voert de maatregelen in voor de verkeerslichten die zij zelf beheert. Omdat veel scholen zich binnen de bebouwde kom bevinden ondersteunt de provincie Noord-Holland ook gemeenten bij het nemen van maatregelen voor hun ‘eigen’ verkeerslichten.

Op afstand
De provincie geeft advies over de instelling van verkeerslichten en kan helpen bij het instellen van verkeerslichten op afstand. Dit doet de provincie op eigen kosten en zolang de verzoeken kunnen worden verwerkt. De gemeente Hoorn heeft inmiddels van deze ondersteuning gebruik gemaakt.  De Fietsersbond meldt dat veel verkeerslichten nu standaard op groen staan voor fietsers als er geen verkeer is. De duur van groen licht voor auto’s is verkort zodat fietsers eerder door kunnen.

Verkeerslicht voetgangers Verkeerslicht voetgangers