De Efteling heropent haar deuren

Wel vooraf online een ticket reserveren

HOORNGIDS | In deze tijd van kommer en kwel vanwege de coronacrisis, zeker als het gaat om uitgaansmogelijkheden, is het fijn om met positief nieuws te komen. Daartoe behoort zeker ook de heropening van de Efteling, nog steeds een favoriete bestemming voor miljoenen Nederlanders. 

De Efteling meldt: ”In goed overleg met de veiligheidsregio’s, heeft de Efteling besloten om met concrete stappen toe te werken naar een heropening van het attractiepark. We streven ernaar om op 20 mei 2020 onze deuren weer te openen. Dit doen wij dan wel op aangepaste wijze en met een maximaal aantal gasten (maximaal 1/3 van de capaciteit van de Efteling).”

Veilig
”De instructie van het kabinet ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ is nu versoepeld naar ’vermijd drukte’. Daar kunnen wij, als dagattractie, als geen ander voor zorgen. Wij hebben alle benodigdheden, kennis en expertise in huis om, ook nu, op een veilige manier gasten te ontvangen. Met het protocol dat is opgesteld door brancheverenigingen Club van Elf en Nederlandse Vereniging van Dierentuinen, zijn we er klaar voor.”

Stapsgewijs
”Veiligheid heeft altijd onze prioriteit. Het openen van ons attractiepark doen we daarom stapsgewijs. We beginnen met een kleine groep gasten en verwelkomen daarna steeds meer gasten in ons park. Zo kunnen onze medewerkers wennen aan nieuwe werkwijzen en kunnen we, waar nodig, de puntjes op de i zetten.”

Het park is meer dan 140 voetbalvelden groot. Voorlopig laat de Efteling een beperkt aantal gasten toe, dat wordt gevraagd om vooraf online een ticket te reserveren. Zo kunnen worden gegarandeerd dat iedereen de ruimte heeft voor zijn dagje uit.

Efteling Efteling