Brand in schuur aan Spijkerboor in Oostwoud

15-05-2020

HOORNGIDS | Vrijdagmiddag 15 mei omstreeks 15.30 uur is in een opslagloods voor landbouwmachines nabij een boerderij aan de Spijkerboor in Oostwoud een grote brand ontstaan. Daarbij komt veel rook vrij, zodat omwonenden is verzocht om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. De brandweer is ter plekke.

Bij de brand heeft één persoon rook geïnhaleerd en wordt om die reden ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. Vanwege gevaar voor asbest wordt publiek verzocht niet te komen kijken en de weg vrij te houden voor hulpdiensten. De loods kan als verloren worden beschouwd.

 

Update 22.00 uur
De brandweer is de brand meester. Het kan nog wel even duren voordat alles uit is. Er komt een sloopkraan ter plaatse om het afblussen te vergemakkelijken. De schuur is verloren, maar het woonhuis is behouden. 

Bij de brand is asbest vrijgekomen in de directe omgeving, op het erf, in de wegsloot en op de weg. Het vervuilde gebied wordt afgezet. De gemeente en de omgevingsdienst zijn aanwezig om te zorgen dat de openbare ruimte veiliggesteld wordt.

 

Foto’s: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Brand Oostwoud Brand Oostwoud
Brand Oostwoud 1 Brand Oostwoud 1
Brand Oostwoud 2 Brand Oostwoud 2
Brand Oostwoud 3 Brand Oostwoud 3
Brand Oostwoud 4 Brand Oostwoud 4
Brand Oostwoud 5 Brand Oostwoud 5