Geen spijt van storten van 6 ton aardappelen

Constructief gesprek met Deen

HOORNGIDS | Astrid Francis heeft geen spijt van het storten van 6 ton aardappelen voor het hoofdkantoor van Deen. De aandacht die de actie trok was boven verwachting. Niet uitsluitend lokaal, maar ook landelijk en zelfs internationaal, haalde haar actie de pers. En samen met Agractie bestuurslid Ad Baltus was zij vrijdagavond gast in de talkshow ’Beau’ van RTL 4.

De ludieke actie om 6 ton aardappelen voor de deur van Deen te storten, is bedoeld om alle Nederlandse supermarkten op te roepen om te stoppen met het importeren van buitenlands voedsel, wanneer hier een Nederlands alternatief voor is en stappen te zetten in het betalen van een eerlijke prijs voor de boer.

Astrid Francis meldt dat er inmiddels een constructief gesprek is geweest met Deen en een overeenkomst is gesloten om haar aardappelen af te nemen. Daarbij zegt zij nadrukkelijk dat Deen als voorbeeld is genomen, maar dat vrijwel alle Nederlandse supermarkten voedsel importeren, terwijl het alternatief in voldoende mate bij de Nederlandse boeren te koop is. 

Agractie roept daarom alle Nederlandse supermarkten op om te stoppen met het importeren van buitenlands voedsel en het betalen van een eerlijke prijs voor de boer. En ook om voortaan duurzamer keuzes te maken bij de inkoop van hun producten. Verder wordt de hoop uitgesproken dat 1 actie voldoende is geweest om dit duidelijk te maken. ”We zullen komende tijd scherp in de gaten houden of op beide punten de komende tijd daadwerkelijk verandering komt”, aldus Agractie. 

Foto Facebook Agractie Nederland Foto Facebook Agractie Nederland

Reacties
Reactie: (Hans Bruynsma)
17-5-2020, 10:23
Blijkens berichten haalt DEEN pipers uit Marokko en Israël. Daar moet hij beter over communiceren met de klanten. Waar komen de poepers nou precies vandaan? Marokko bezet na de Groene Mars een "landsdeel", reden dat de Dakar-rally niet meer in Dakar eindigt. En Israël? Illegale nederzettingen in bezet Palestijns gebied? Pas op Deen, anders heb je een consumentenboycot aan je broek!