Oud-bewoners keren terug naar Siriusstraat

16-05-2020

HOORNGIDS | Enkele tientallen bewoners van de inmiddels gesloopte flats aan de Siriusstraat werden vandaag door Intermaris in de gelegenheid gesteld om te kijken naar de verrezen nieuwbouw en na bezichtiging te beoordelen of ze wilden terugkeren. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Temeer omdat ze eindelijk weer eens konden terugkeren naar hun oude buurtje.

De bezichtiging geschiedde in etappes, waardoor iedereen met tussenpozes van 10 minuten wel de mogelijkheid had om zonder anderen om zich heen te kijken naar het interieur en zich een oordeel te vormen. De meningen waren zeer verdeeld. Een enkeling besloot ter plaatse te willen terugkeren, maar velen waren gekomen met reeds in hun achterhoofd de opvatting dat ze hun huidige huis eigenlijk niet wilden verlaten, tenzij datgene wat ze te zien zouden krijgen zou voldoen aan hun eisen en wensen. Ze hebben nog even de tijd om alles op zich te laten inwerken om uiteindelijk hun voorkeur door te geven. Velen bleken moeite te hebben met de onvermijdelijke huurverhoging, die een gevolg is van het feit dat de flats zijn gebouwd naar de laatste normen. 

Interieur
Wie op de begane grond gaat wonen krijgt de beschikking over een bescheiden tuintje. De rest zal het moeten doen met een balkon, waar dan ook zeer kritisch naar werd gekeken. In enkele appartementen is er sprake van een zeer ruim balkon. Dat is met name het geval in de torens. Bij de laagbouw en de overige appartementen zijn de balkons van bescheiden formaat. Het interieur is door gebruikmaking van veel glas prettig licht te noemen en kent variaties in grootte en indeling. 
De straatnaam zal veranderen in Noorderlicht. Wat de keuze van de oud-bewoners dan ook zal zijn, ze keren niet terug naar de Siriusstraat.

Siriusstraat 16 mei 2020 voorzijde Siriusstraat Siriusstraat 16 mei 2020 voorzijde Siriusstraat
Siriusstraat 16 mei 2020 zijkant flat Siriusstraat 16 mei 2020 zijkant flat
Siriusstraat 16 mei 2020 interieur met veel licht Siriusstraat 16 mei 2020 interieur met veel licht
Siriusstraat 16 mei 2020 met groot balkon Siriusstraat 16 mei 2020 met groot balkon
Siriusstraat 16 mei 2020 met klein balkon Siriusstraat 16 mei 2020 met klein balkon
Siriusstraat 16 mei 2020 voorlopig uitzicht Siriusstraat 16 mei 2020 voorlopig uitzicht