Marktbezoekers tevreden over verbreding wandelzone

Winkeliers klagen over omzetverlies

HOORNGIDS | Op de aanpassing sinds vorige week zaterdag (de dag voor Moederdag) van de kraamopstellingen in de binnenstad van Hoorn wordt wisselend gereageerd door de verschillende belangengroepen. De marktbezoekers zijn zeer tevreden over de verbrede wandelzones, de marktkooplui zijn overwegend tevreden daar de bezoekers eenvoudiger stil kunnen staan bij hun kramen en vele winkeliers beklagen zich over een verminderde omzet, omdat er minder parkeerplekken zijn.

De marktkramen op de Gouw en op de Turfhaven zijn anders gepositioneerd om op die wijze meer ruimte te creëren voor de marktbezoekers. Sinds de coronamaatregelen wordt immers verzocht minimaal anderhalve meter aan te houden tussen de verschillende bezoekers en het is dan ook begrijpelijk dat naar een oplossing werd gezocht.
De kramen op de Gouw zijn naar het midden van de weg verplaatst, waarbij er niet langer plaats is voor de auto’s van de marktkooplui. Op de Gedempte Turfhaven zijn de kramen enkele meters verplaatst en wel zodanig dat de kramen nu niet langer meer op de stoep staan, maar ernaast. Op die wijze zijn de wandelzones vergroot. 

Verkeersregelaars
De verminderde ruimte op de Gedempte Turfhaven betekent wel dat er eenrichtingsverkeer is ingesteld, waardoor verkeersregelaars worden ingezet om te voorkomen dat automobilisten de gebruikelijke route pakken. Ze worden omgeleid via het Nieuwland en de Leliestraat.
Met de drukte viel het ten opzichte van vorige week mee.

Markt zaterdag 16 mei 2020 markt Breed Markt zaterdag 16 mei 2020 markt Breed
Markt zaterdag 16 mei 2020 markt Turfhaven Markt zaterdag 16 mei 2020 markt Turfhaven