Corona: de aangekondigde versoepelingen

Overheid werkt aan een dashboard om snel bij te kunnen sturen

HOORNGIDS | Zoals verwacht heeft het kabinet versoepelingen aangekondigd in de ver- en geboden om het Covid-19 virus onder controle te krijgen. Dit zijn de versoepelingen die in juni ingaan:

- Buiten mag in grotere groepen worden samengekomen dan de nu nog geldende verbodsregel van 3 of meer personen. Afstand van minimaal 1,5 meter van elkaar is verplicht. De afstandsregel geldt niet voor personen die een huishouden vormen.

- In publieke gebouwen (bioscopen, theaters, concertzalen) mogen maximaal 30 personen bij elkaar komen, exclusief personeel. Dat was voorheen inclusief personeel. Het maximale aantal bezoekers voor musea en monumenten is afhankelijk van de grootte van gebouwen. Afstand van minimaal 1,5 meter van elkaar is verplicht.

- Festivals zijn toegestaan voor maximaal 30 bezoekers. Afstand van minimaal 1,5 meter van elkaar is verplicht.

- Horeca mag open op 1 juni vanaf 12.00 uur ’s middags. Binnen geldt een maximaal aantal bezoekers van dertig exclusief personeel. Op het terras buiten geldt geen maximum. Gezinnen mogen bij elkaar zitten zonder afstand te houden. Voor overige bezoekers binnen en buiten geldt dat afstand van minimaal 1,5 meter van elkaar verplicht is.

- Voortgezet onderwijs gaat 2 juni open en basisscholen en buitenschoolse opvang gaan vanaf 8 juni op volle kracht draaien.

- In het openbaar vervoer is per 1 juni het dragen van een (niet medisch) mondkapje verplicht. Dit geldt voor personen vanaf 13 jaar. Afstand van minimaal 1,5 meter van elkaar is verplicht.

- De bezoekregeling in verpleeghuizen wordt met ingang van 25 mei versoepeld. 

Coronavirus Coronavirus