Expoost in Hoorn gaat weer open

20-05-2020

HOORNGIDS | Per 3 juni, en natuurlijk op de anderhalve meter basis en volgens de protocollen gaat Expoost weer open. Achter de schermen wordt hard gewerkt om dit mogelijk te maken: afstand tot elkaar, afstand tot de kunstwerken, looproutes, etc. alles om de bezoekers veilig te ontvangen in het pop-up museum en in de fraaie beeldentuin. 

De eerste expositie van dit jaar was een expositie van werk van de eigen suppoosten. Helaas moest Expoost meteen na de feestelijke opening medio maart de deuren alweer sluiten. Het werk is inmiddels in de etalages te zien geweest, en zal nog 5 dagen, van woensdag 3 juni t/m zondag 7 juni, te zien zijn in de zalen. 

Beeldentuin
Ook vanaf woensdag 3 juni kunt u meteen alweer genieten van de fraaie beeldentuin. De vrijwilligers hebben de afgelopen maanden de tuin geweldig onderhouden en opgeknapt, en samen met stichting In Den Beginne is er een nieuwe tijdelijke collectie beelden neergezet. Het is sowieso al genieten van de rust en de pracht van de historische binnenstadstuin. Met de fraaie beelden van Marina van der Kooi, Juliette van Bavel, Caroline Ruizeveld, Linda Verkaaik, Rolf Mulder e.a. wordt die beleving nog intenser. 

Spotten in inkt
Vanaf vrijdag 12 juni wordt definitief de draad weer opgepakt met de opening van een splinternieuwe expositie; Spotten in inkt. De Inktspotprijs is de jaarlijkse prijs voor de beste politieke tekening van het jaar, en de beste 100 cartoons van 2019 vindt u straks in Expoost.

Expoost aan de Roode Steen 15 in Hoorn is geopend op woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. Entree is gratis. Zie ook www.expoost.nl (http://www.expoost.nl)

Foto’s: Dime Spijkerman

In den Beginne 3 In den Beginne 3
In den Beginne 2 In den Beginne 2
In den Beginne In den Beginne