Getuigen gezocht voor poging tot moord in Hoorn

22-05-2020

HOORNGIDS | Woensdagavond 20 mei was gedurende lange tijd de Oude Doelenkade in Hoorn afgezet. Het bleek te gaan om een ernstig incident waarbij sprake is van een poging tot doodslag / moord door een automobilist die daarbij heeft geprobeerd op een persoon in te rijden. Een ooggetuige meldde dat hij meerdere agenten rennend door de wijk heeft zien gaan. De bewuste auto stond na de aanslag tegen de gevel van een woning aan de Oude Doelenkade. Er is een aanhouding verricht, maar de politie tast in het duister over het lot van het slachtoffer, dat onvindbaar bleek. 

Burgernet
Naar aanleiding van dit voorval heeft Burgernet een oproep uitgestuurd met de volgende inhoud:
Getuigen gezocht: Doodslag / moord Oude Doelenkade te Hoorn

De politie onderzoekt een poging tot doodslag / moord in uw buurt. Misschien heeft u iets gezien of gehoord en is dit belangrijke informatie voor het lopende onderzoek. De poging tot doodslag / moord is gepleegd op woensdag 20 mei 2020 tussen 18.40 uur en 19.00 uur in de omgeving van Oude Doelenkade te Hoorn.

Toedracht: Er is op een persoon geprobeerd in te rijden, mogelijk zijn hierbij een Seat, BMW en een Volkswagen Polo bij betrokken. Er is 1 persoon weggerend met een Louis Vuittontasje.

Heeft u of één van uw huisgenoten:
• Een persoon of personen gezien die zich mogelijk vreemd gedroegen en/of voldoen aan het signalement?
• Een onbekend voertuig (auto’s, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?
• Informatie/gegevens van andere getuigen die iets hebben gezien/gehoord?
• Camerabeelden, foto’s en/of andere informatie die belangrijk kunnen zijn voor het onderzoek?

Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met dit delict, neemt u dan direct contact op met de politie. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn. Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).
Met vriendelijke groet,
Politie Noord-Holland Basisteam Hoorn
Telefoon: 0900-8844

Politiewagen Politiewagen
Oude Doelenkade politie afzetting Oude Doelenkade politie afzetting