Tijdelijk geen openbaar vervoer voor deel bewoners Grote Waal door werkzaamheden stadsstrand

Fractie Tonnaer vraagt verkeerswethouder om een oplossing

Voor een periode van bijna drie maanden vervalt in de Grote Waal een aantal bushaltes van EBS wegens werkzaamheden aan het stadsstrand. Bewoners aan het eind van de Grote Waal, o.a. de Poldermolen, zijn daardoor lange tijd verstoken van openbaar vervoer. Mensen die op de bus zijn aangewezen, worden daardoor ernstig gedupeerd. Conny Ligthert, raadslid van Fractie Tonnaer vraagt in een brief aan wethouder Bashara (Verkeer en Openbaar Vervoer) waarom er door EBS niet voor is gekozen om een lus te rijden door de Grote Waal vanaf rotonde Middenweg, zoals NZH, Connexion en Arriva eerder deden. Zij vraagt aan de wethouder om met spoed hierover met EBS in overleg te gaan en een oplossing te zoeken. Hieronder de brief:

Hoorn, 24 mei 2020

Aan: Wethouder Samir Bashara (Verkeer en OV).

Betreft: Tijdelijk, gedurende bijna drie maanden (vanaf 2 juni tot en met 21 augustus) vervallen bushaltes van EBS in de Grote Waal vanwege werkzaamheden aan het stadsstrand. Bewoners aan einde Grote Waal bij o.a. Poldermolen zijn hierdoor gedurende bijna drie maanden verstoken van OV.

Geachte Wethouder,

Bij Gemaal Westerkogge in Scharwoude zal een nieuwe inlaat worden gerealiseerd. Hierdoor is vanaf 2 juni tot en met 21 augustus de dijkweg bij het gemaal afgesloten voor doorgaand verkeer.

De EBS-buslijnen worden daarom omgeleid vanaf 2 juni tot en met 21 augustus, waardoor verschillende bushaltes tijdelijk vervallen. In de Grote Waal moeten de mensen opstappen bij bushaltes Sterrenweg en Poolster, verder rijdt de bus tijdelijk niet de Grote Waal in.

Aan het einde van de Grote Waal zijn hierdoor mensen verstoken van OV. Mensen met beperkingen en ouderen die b.v. boodschappen doen zijn  voor gebruik openbaar vervoer ernstig gedupeerd. Maar ook werkenden die naar het station of verder willen reizen met OV zijn hierdoor benadeeld.

Wij vragen u of er overleg is geweest met de (cruciale) reizigers hierover en: Waarom wordt er niet gekozen een lus te rijden door EBS door de Grote Waal vanaf rotonde Middenweg zoals NZH, Connexion en Arriva eerder deden. 

Wij vragen u met spoed om in overleg te gaan met EBS ter oplossing van deze problematiek.

Met vriendelijke groeten,

Conny Ligthert, gemeenteraadslid, namens Fractie Tonnaer.

Bushalte Poldermolen Bushalte Poldermolen