De SMD biedt gratis helpende hand

25-05-2020

HOORNGIDS | Door de gevolgen van het coronavirus kan het zijn dat u te maken krijgt met veranderingen in uw persoonlijke situatie. Is uw inkomen weggevallen omdat u uw baan verloren bent? Lopen de spanningen thuis hoog op? Krijgt u geen hulp meer thuis? Wilt u weten waar u terecht kan voor bepaalde regelingen? Weet u niemand die u kan helpen met een boodschap voor u doen?

De SMD (Stichting Maatschappelijke Dienstverlening) biedt hulp als u niet alle wegen weet te bewandelen of vastloopt op het gebied van zorg, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen.
 
Zorg en ondersteuning
De medewerkers van de SMD hebben kennis over het aanbod in zorg en ondersteuning. Zij denken graag met u mee door te luisteren, te ondersteunen, realistisch te zijn over uw mogelijkheden en met u samen te werken. Dit kan zijn door het formuleren van uw hulpvraag of door u informatie te geven over uw mogelijkheden en rechten als cliënt. De medewerkers geven u inzicht, bemiddelen indien nodig en zorgen ervoor dat uw positie wordt versterkt.
 
Gratis
Inwoners uit Hoorn, Medemblik, Enkhuizen, Stede Broec, Koggenland, Drechterland en Opmeer kunnen gratis een beroep doen op onafhankelijke cliëntondersteuning van de SMD.  De SMD is een organisatie voor welzijn en maatschappelijke dienstverlening.
Voor meer informatie belt u met de SMD op telefoonnummer 0229-308001 of stuur een mail naar info@desmd.nl (mailto:info@desmd.nl). Meer informatie over de SMD kunt u vinden op www.desmd.nl (http://www.desmd.nl) of via facebook.

SMD portret SMD portret
SMD organisatie voor welzijn en maatschappelijke dienstverlening 2 SMD organisatie voor welzijn en maatschappelijke dienstverlening 2