Hollandia gepromoveerd naar derde divisie 

26-05-2020

HOORNGIDS | Het bestuur van Hollandia heeft vanmorgen telefonisch de bevestiging gekregen van de KNVB dat het gepromoveerd is naar de derde divisie. Vanwege de stand op de ranglijst en omdat de derde divisie wordt uitgebreid naar 18 teams lag promotie al in de lijn der verwachtingen, maar vanmorgen kwam dan toch het bevrijdende telefoontje.
 
Komend seizoen mag Hollandia dus een niveau hoger gaan spelen en dat heeft vele consequenties. Coach Anand Jagdewsing: ”De bevestiging is geweldig nieuws. We zijn voor promotie als nummer 1 van de zondag hoofklasse A aangewezen. De derde divisie bestond officieel al uit 18 ploegen, maar vorig jaar waren er maar 17, omdat twee beloften teams zich terugtrokken.”

KNVB
De KNVB meldt over de totstandkoming: ”De ’nummers 1’ van elke poule in een klasse / divisie komen als eerste in aanmerking voor indeling in een naastgelegen hogere klasse / divisie in het seizoen 2020/2021. Hierbij geldt dat indien er meer ’nummers 1’ zijn dan open plaatsen in de naast gelegen hogere klasse, de beslissing wordt gemaakt op basis van de reglementen.”

De KNVB publiceert naar eigen zeggen eind deze week de lijst met alle promovendi. Half juni volgen de definitieve competitie-indelingen. De vraag blijft wanneer de nieuwe voetbalcompetitie daadwerkelijk begint en onder welke voorwaarden. Wanneer de bal weer gaat rollen staat vooralsnog gepland vanaf 1 september, maar dat kan altijd nog veranderen. Of er met of zonder publiek zal worden gespeeld is ook nog een vraagteken.

Hollandia hoofdveld tribune Hollandia hoofdveld tribune