Afsluiting A7 richting Leeuwarden vanaf juni

Werkzaamheden A7: nachtafsluitingen tussen Hoorn en Abbekerk

HOORNGIDS | In opdracht van Rijkswaterstaat vernieuwt Boskalis in de periode van dinsdag 2 tot donderdag 11 juni 2020 het asfalt op de snelweg A7 richting Leeuwarden. Hiervoor wordt de weg tussen Hoorn en Abbekerk in de doordeweekse avonden en nachten volledig afgesloten. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Houd rekening met een extra reistijd van ongeveer 15 minuten.

Nachtafsluitingen A7
Om deze werkzaamheden met zo min mogelijk hinder uit te voeren, is er een aantal nachtafsluitingen gepland op de snelweg A7 richting Leeuwarden, tussen Hoorn en Abbekerk. Overdag is de weg open voor verkeer.
Van dinsdag 2 juni tot vrijdag 5 juni is de A7 richting Leeuwarden dagelijks van 21.00 uur tot 06.00 uur volledig afgesloten tussen de afritten Hoorn (8) en Hoorn-Noord (9). Van maandag 8 juni tot donderdag 11 juni is de A7 richting Leeuwarden dagelijks van 21.00 uur tot 06.00 uur volledig afgesloten tussen de afritten Hoorn-Noord (9) en Abbekerk (10a). Ook de afrit naar Wognum (10) is niet bereikbaar. Tussen 10 en 11 juni is de oprit naar Wognum (10) afgesloten.

Omleidingen A7
Het verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid. Verkeer op de A7 in de richting van Leeuwarden rijdt via de volgende omleidingen.
Van dinsdag 2 tot vrijdag 5 juni tussen afrit Hoorn (8) en oprit Hoorn Noord (9) via N506 - N307. Van maandag 8 tot donderdag 11 juni tussen afrit Hoorn Noord (9) en oprit Medemblik (11) via N307 – N240 – N239. Het verkeer vanaf N241 bij aansluiting Wognum (10) rijdt via de A7 richting Amsterdam terug naar Hoorn-Noord (9) en volgt daar de omleidingsroute via N307 – N240 – N239 naar oprit Medemblik (11). De extra reistijd bedraagt ongeveer 15 minuten.

Geluidshinder werkzaamheden A7
Bij de werkzaamheden kan geluidshinder ontstaan, vooral tijdens het verwijderen van het oude asfalt met de freesmachine. Dat is helaas niet te voorkomen. Wel doet Rijkswaterstaat er alles aan om hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Zo worden de toeters op de freesmachines vervangen door ‘stop-and-go’-signalering. De achteruitrij-piep op de vrachtauto’s wordt vervangen door sissers.

Weersgevoelige werkzaamheden
Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Groot onderhoud wegen Noordholland
De rijkswegen in de provincie Noordholland hebben groot onderhoud nodig. Denk daarbij aan het vernieuwen van asfalt en onderhoud of vervanging aan voegovergangen van bruggen en viaducten. Door vervanging van het asfalt blijven de wegen in een goede conditie. Zo wordt gezorgd voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Ook in de toekomst.

Meer informatie werkzaamheden A7
Meer informatie over groot onderhoud van het wegennet in Noordholland is te vinden op de projectpagina Noordholland: groot onderhoud wegen 2019/2020. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Afsluiting a7 hoorn Afsluiting a7 hoorn