Dienstregeling EBS vanaf 31 mei

Maximale dienstregeling, met extra maatwerk

HOORNGIDS | Vanaf 31 mei verandert de dienstregeling van EBS in de regio. De EBSbussen gaan weer zo veel mogelijk rijden, volgens een maximale dienstregeling die wordt aangevuld met ’maatwerk’.  

De aanpassingen van de dienstregeling passen bij de versoepeling van de maatregelingen tegen Corona die op 1 juni ingaat. Dat betekent dat er meer reizigers van het OV gebruik kunnen maken. Maar ook nu geldt nog: gebruik het OV alleen voor noodzakelijke reizen. Reizigers wordt aangeraden om de spits en drukke tijden of plaatsen zoveel mogelijk te vermijden.

Mondkapje verplicht in OV
Voor reizigers van 13 jaar en ouder is vanaf juni een mondkapje verplicht in het OV. Je moet daarbij als reiziger zelf zorgen voor een (niet-medisch) mondkapje. Zonder mondkapje riskeer je een boete van €95,-. Vooralsnog kunnen reizigers alleen achterin de bus in- en uitstappen. In de EBS-voertuigen en bij haltes en verkooppunten geven stickers, posters en tv-schermen informatie over alle maatregelen die gelden voor het reizen met het OV.

De belangrijkste veranderingen vanaf 31 mei
Er gaan meer bussen rijden en veel buslijnen gaan ook vaker rijden. Meer informatie is te vinden op ebs-ov.nl (http://ebs-ov.nl) en in de reisplanner van onder andere OV9292.

Omleiding buslijn 314 en 379 in Hoorn
Van 2 juni t/m augustus geldt voor buslijn 314 en 379 een omleiding in Hoorn. De haltes Ooms, Gemaal Westerkogge, Poldermolen, Verfmolen, Korenmolen en Houtzaagmolen komen tijdelijk te vervallen. De lijnen 314 en 379 stoppen extra op halte Hoorn Sterrenweg en lijn 379 stopt tijdelijk ook op Scharwoude Rijksweg.

Maatregelen in het OV vanaf 1 juni
- Mondkapje verplicht in de bus voor reizigers van 13 jaar en ouder.
- Houd voldoende afstaand
- Achterin instappen
- Reis met een geldig vervoerbewijs
- Blijf thuis met koorts of klachten
- Was je handen regelmatig - nies in je elleboog - geen hand op hand contact.

EBS nieuwe bussen EBS nieuwe bussen