Groen Links vindt sloop van Glasbak onverstandig

30-05-2020

HOORNGIDS | Groen Links Hoorn heeft bij monde van gemeenteraadslid Roy Drommel vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de sloopplannen van de penitentiaire inrichting in Zwaag. Ook andere fracties hebben laten weten de nodige moeite te hebben met het blindvaren op sloop van het gebouw. Vele raadsleden zien andere mogelijkheden, waaronder Roy Drommel. Hij schrijft het volgende:

Aan het college van B&W gemeente Hoorn,
Gisteren lazen wij uw persbericht over de voorgenomen sloop van de PI Zwaag, bekend als de Glasbak. Voor GroenLinks zijn er vragen opgeroepen door deze vrij summiere informatie. Wij willen middels deze vragen dan ook een beter beeld krijgen voor ons als fractie maar ook de inwoners die zich afvragen of dit nu wel een verstandig besluit is.
Slopen van een pand als dit heeft een enorme Carbon Footprint. Er worden tonnen aan beton vernietigd. Is er goed gekeken naar alternatieven zoals ombouw/verbouw?
We lezen ook dat na de voorgenomen sloop er jaren niets ontwikkeld gaat worden op het terrein om zo niet te concurreren met lopende projecten. Wat zijn uw argumenten om niet voor tijdelijk gebruik als woningen, werkplaatsen of bijvoorbeeld ateliers of iets anders te kiezen?
Met vriendelijke groet, Roy Drommel

Glasbak Glasbak