A7 bij Hoorn tijdelijk dicht na bermbrand

Grote brandweerinzet: witte pluisjes vliegen in brand

HOORNGIDS | Zaterdagmiddag 30 mei omstreeks vier uur is bij de rotonde aan de Berkhouterweg in Hoorn een grote bermbrand ontstaan. De afrit Hoorn-Centrum van de A7 werd daarom afgesloten. Over een gebied van honderden meters zijn ’witte pluisjes’ gaan branden in de berm. De pluisjes zijn afkomstig van met name populieren en wilgen.

Door onbekende oorzaak hebben de pluisjes vlam gevat. Aanwonenden van de boerderij bij de rotonde aldaar waren gealarmeerd en begonnen in afwachting van de komst van de brandweer terstond met emmers water de eerste pogingen te ondernemen de brand te blussen. Na aankomst van de brandweer bleek de meegenomen eigen hoeveelheid bluswater niet afdoende, waardoor water werd ingenomen bij de belendende boerderij en later uit de sloot langs het Zwaluwencomplex. De brandweer heeft vervolgens zelf gedeeltes van de bermen in brand gestoken om te voorkomen dat het branden zich in een later stadium zou herhalen. 

Vanwege de ogenschijnlijk ’onschuldige pluisjes’ moest de brandweer drie blusauto’s inzetten en de afrit Hoorn-Centrum af laten sluiten. Inmiddels is de situatie weer volledig onder controle. 

Foto’s: Inter Visual Studio

Bermbrand nabij rotonde Zwaluwen 4 Bermbrand nabij rotonde Zwaluwen 4
Bermbrand nabij rotonde Zwaluwen 1 Bermbrand nabij rotonde Zwaluwen 1
Bermbrand nabij rotonde Zwaluwen  2 Bermbrand nabij rotonde Zwaluwen 2
Bermbrand nabij rotonde Zwaluwen 3 Bermbrand nabij rotonde Zwaluwen 3
Bermbrand nabij rotonde Zwaluwen 6 Bermbrand nabij rotonde Zwaluwen 6