Staatssecretaris noemt Hoorn herhaaldelijk in landelijke TV-talkshows

Oproep om op 1 juni naar het terras te gaan

HOORNGIDS | Staatssecretaris van economische zaken Mona Keijzer (CDA), pakt bij haar TV optredens als het even kan de gelegenheid aan om Noord-Holland Noord te promoten. Vorige week roemde zij in het programma ’Op1’ Noord-Holland Noord als toeristengebied. Met name noemde zij Hoorn als een interessante stad die het bezoeken waard is. En ook In het televisieprogramma ’WNL op Zondag’ viel de plaatsnaam Hoorn. De staatssecretaris had het over spreiding van toeristen die in plaats van naar Amsterdam ook best de plaatsen ten noorden daarvan zouden kunnen bezoeken. Ze noemde dat ”bij mij in de buurt”.

Het gesprek bij ’WNL op Zondag’, de wekelijkse talkshow van Rick Nieman, waarin Mona Keijzer vaak als gast aanwezig is, ging over de versoepeling van de lockdown op 1 juni. ”Help de lokale ondernemer weer opstarten”, aldus de staatssecretaris. Ze voegde eraan toe ”Ga naar het terras”. Ze gaf aan zelf een hapje te gaan eten bij een visrestaurant bij haar in de buurt. (red. Volendam).

Terrassen weer open

De terrassen gaan maandag 1 juni om 12 uur open. Om buiten een ’terrasje te pikken’ hoef je niet te reserveren. Wel zijn de RIVM maatregelen van kracht. Zo moet je van niet gezinsleden 1,5 meter afstand bewaren. De terrassen in Hoorn zijn (tijdelijk) vergroot en op het nieuwe normaal ingericht. Er geldt geen maximum aan bezoekers zolang er ruimte is om voldoende afstand te houden. Wel moeten alle gasten een zitplaats hebben.

Reserveren voor plaats in restaurant of café

Voor een bezoek aan een restaurant of café moet wel een reservering worden gemaakt en er mogen binnen maximaal dertig gasten zijn. Aan tafel mag je met maximaal 4 mensen zitten. Een uitzondering wordt gemaakt voor huishoudens die bestaan uit meer personen, zoals een gezin met meer dan 2 kinderen. Aan de bar gelden dezelfde regels: maximaal 4 personen. Verder zal bij de ingang een controlegesprekje plaatsvinden waarbij gevraagd wordt of je de afgelopen 24 uur last had van hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten, of dat een huisgenoot van je dat heeft gehad. Als het vermoeden bestaat dat je corona-gerelateerde klachten zou kunnen hebben, mag de toegang je worden geweigerd. Verder moet overal 1,5 meter afstand worden bewaard.

TV programma WNL op Zondag TV programma WNL op Zondag
Mona Keijzer Op1 Mona Keijzer Op1