Volle terrassen in Hoorn

Ontspannen en gemoedelijke sfeer

HOORNGIDS | Vanaf maandag 1 juni, tweede Pinksterdag, werd de horeca weer in de gelegenheid gesteld om de terrassen te openen. Na een sluiting van vele maanden en een vrije pinksterdag was de verwachting dat de terrassen uit zouden puilen. En dat gebeurde dan ook. Overal waar gezeten kon worden namen inwoners en bezoekers plaats. 

De gemeente Hoorn staat in ieder geval tot 1 september tijdelijk grotere terrassen toe op alle locaties in Hoorn die daarvoor in aanmerking komen, mits de verkeersveiligheid is gewaarborgd. De Roode Steen wordt van 1 juni tot 1 september 2020 ’s ochtends na 11 uur afgesloten voor verkeer en het midden van het plein wordt grotendeels in gebruik genomen voor terrassen. De afsluiting en de terrasuitbreiding is genomen om de Hoornse horecaondernemers te helpen. Door in te stemmen met  een uitbreiding van de terrassen kunnen de horecabedrijven meer klanten op hun terrassen ontvangen.

Ontspannen en gemoedelijk
Wethouder Arthur Helling: ”In de rondgang door de stad gemerkt dat de sfeer ontspannen en gemoedelijk was. De horeca is blij en opgelucht dat ze weer mogen. Bezoekers, jong en oud, zijn tevreden dat ze weer kunnen. Het is zichtbaar (weer) wennen, maar duidelijk dat de horeca het cement van de (binnen)stad is. Mooi om te zien dat iedereen gedisciplineerd met de 1,5 meter spelregels omgaat. De eerste stappen zijn gezet. Fijne gesprekken onderweg gevoerd met horeca-ondernemers, politici, ambtenaren en bekende Horinezen. De stad komt langzaam weer tot leven. Dat voelt goed.”

Enthousiast
Koos Rijkhoff, geboren en getogen Horinees, was slechts voornemens om een rondje te lopen door de stad om te aanschouwen hoe de hernieuwde openstelling van de terrassen er uit zou zien. Het bleef niet bij een wandeling: ”Vanmiddag een rondje langs de haven en de Roode Steen gelopen om te kijken hoe enthousiast de mensen de terrassen zouden bespringen. Argeloos liepen wij bij de gezellig bezette terrassen op de Roode Steen toen een leeg tafeltje met drie stoelen ons nadrukkelijk begon te wenken. Het idee van alleen maar even kijken werd hardhandig naar de vergetelheid gedrukt en alras genoten wij van een heerlijk biertje onder het gekwebbel van vele lotgenoten op het mooie plein in onze stad. Heerlijk dat dit weer mogelijk is na alle beperkingen.”

Foto’s: Peter de Greeuw, Ron Houben (Roode Steen), Hendrik Fongers (Hoornse haven)

Roode Steen Hoorn 1 juni 2020 2e Pinksterdag middagdrukte 3 Roode Steen Hoorn 1 juni 2020 2e Pinksterdag middagdrukte 3
Roode Steen Hoorn 1 juni 2020 2e Pinksterdag middagdrukte 2 Roode Steen Hoorn 1 juni 2020 2e Pinksterdag middagdrukte 2
Roode Steen Hoorn 1 juni 2020 2e Pinksterdag middagdrukte 1 Roode Steen Hoorn 1 juni 2020 2e Pinksterdag middagdrukte 1
Hoornse haven 1 juni 2020 2e Pinksterdag middagdrukte Hoornse haven 1 juni 2020 2e Pinksterdag middagdrukte
Roode Steen Hoorn 1 juni 2020 2e Pinksterdag middagdrukte 4 Roode Steen Hoorn 1 juni 2020 2e Pinksterdag middagdrukte 4
Roode Steen Hoorn 1 juni 2020 2e Pinksterdag middagdrukte 5 Roode Steen Hoorn 1 juni 2020 2e Pinksterdag middagdrukte 5