Nieuwe directeur voor de Copernicus SG

03-06-2020

HOORNGIDS | Na bijna tien jaar neemt Franca van Alebeek afscheid als directeur van de Copernicus SG in Hoorn. Vanaf 1 juni 2020 neemt Pol Hinke, voorheen afdelingsleider onderbouw havo/vwo op dezelfde school, het stokje van haar over. Van Alebeek gaat met vervroegd pensioen. Geen gemakkelijke beslissing, maar ze kijkt met warmte terug op de afgelopen jaren.

Van Alebeek: ”Ik ben erg gehecht aan werken op deze school, maar voelde dat het voor mijzelf tijd werd om te stoppen. Op de Copernicus heb ik mij met hart en ziel én met veel plezier ingezet voor de kansen en keuzemogelijkheden van al onze leerlingen. Ik heb genoten van al die leerlingen die ik als brugklassertjes zag komen en als jongvolwassenen zag gaan. We hebben op de Copernicus allemaal datzelfde doel voor ogen: leerlingen zo begeleiden, dat zij nieuwsgierig blijven, hun grenzen verleggen en hun talenten ontwikkelen. En dat doen we samen. Dat maakte dit zo’n fijne school om te werken.”

Pol Hinke
Pol Hinke bracht 15 jaar van zijn werkzame leven door in Almere, waar hij als docent aardrijkskunde werkzaam was op sporttalentschool OSG Echnaton. Daar vervulde hij ook de rol van afdelingsleider, dezelfde functie die hij sinds 2018 bij Copernicus SG bekleedt. Het sportieve karakter van Copernicus past hem, mede door zijn eigen sportieve carrière als scheidsrechter van top amateurclubs, dus goed. ”Ik streef ernaar om, met al mijn collega’s, er voor te zorgen dat de Copernicus de school blijft waar leerlingen zich in een veilige omgeving optimaal kunnen ontwikkelen.”
 
Afsluiting
Niemand had ooit verwacht dat Franca Van Alebeeks laatste werkzame maanden op deze manier zouden verlopen: in een vrijwel lege school, bijna zonder leerlingen, zonder centrale examens. Ongetwijfeld een ander afscheid dan vooraf bedacht. Haar opvolger: ”We gaan zeker met ons allen ons best doen om dit jaar toch goed en mooi af te sluiten.”

Pol Hinke en Franca van Alebeek Pol Hinke en Franca van Alebeek