GGD werft personen voor testen en bron- en contactonderzoek

05-06-2020

HOORNGIDS | Vanaf 1 juni is het testen en daarmee bron- en contactonderzoek uitgebreid. Om dit op een goede manier te laten verlopen is extra personeel nodig. De GGD heeft al intern personeel beschikbaar gemaakt en opgeleid om te ondersteunen bij testen en onderzoek. Daarnaast is de GGD begonnen met het werven en selecteren van nieuw personeel.

Op 4 juni vond de eerste selectiedag plaats. 40 personen kregen uitleg over de GGD en de werkzaamheden. Daarnaast was er via de speeddates gelegenheid voor zowel kandidaten als GGD om een indruk van elkaar te krijgen. Op deze eerste selectiedag zijn 10 personen aangenomen om testen uit te voeren en 25 personen aangenomen om bron- en contactonderzoek uit te voeren.

Wervingsdagen
Er volgen de komende weken nog twee soortgelijke wervingsdagen. Met het extra personeel dat geworven wordt kan de GGD een vast coronateam formeren om de testen en onderzoeken uit te voeren. GGD-medewerkers die acuut zijn opgeleid en ingezet worden dan weer beschikbaar gemaakt voor hun reguliere GGD-taken. Wie interesse heeft om het coronateam te versterken kan voor de beschikbare vacatures kijken op www.werkenbijggdhn.nl (http://www.werkenbijggdhn.nl)

GGD Hollands Noorden teststraat Hoorn GGD Hollands Noorden teststraat Hoorn