500 Woningen aan de Berkhouterweg

Van der Linden van Sprankhuizen verhuist binnen Hoorn

HOORNGIDS | Het terrein van autobedrijf Van der Linden van Sprankhuizen aan de Berkhouterweg krijgt een andere bestemming. Samen met STED Development bestaat het voornemen om circa 500 woningen (circa 480 appartementen en 20 eengezinswoningen) te realiseren met gebouwde parkeervoorzieningen voor eigenaren. Om tot realisatie van de plannen te komen zijn al gesprekken gevoerd met de gemeente Hoorn en Intermaris. 

Met Intermaris is een samenwerking in de maak zodat de wooncorporatie circa 150 woningen kan gebruiken ten behoeve van de betaalbare huur (tot 730,-). Tevens wordt ernaar gestreefd 40% te verkopen aan een belegger ten behoeve van de middeldure huur (tot 900,-) en vrije sector huur. Zo’n 30% zal bestaan uit koopwoningen vanaf 150.000 tot 300.000. Het gebied heeft ook al een naam: Van der Linden Kwartier. 

Albert Heijn
Albert Heijn is voornemens om de bestaande supermarkt te verplaatsen naar de Van der Linden locatie. Het sluit aan op de visie van de gemeente om woningen te realiseren nabij het station. STED Development is inmiddels een goede bekende in Hoorn. Het bedrijf ontwikkelt ook de Sauna Suomi locatie.

Oud Hoorn
Voor het zover is moeten er nog vele fases worden doorlopen. Voorzitter Jaap van der Hout van de vereniging Oud Hoorn geeft aan dat er eerst goed hoogbouwbeleid moet komen voordat de hele rand rond de binnenstad vol wordt gezet met lukraak geplaatste torens. De binnenstad van Hoorn heeft een mooi maar kwetsbaar stadssilhouet waar rekening mee moet worden gehouden, aldus Van der Hout. 
 

Van der Lindenkwartier 3 Van der Lindenkwartier 3
Van der Lindenkwartier 1 Van der Lindenkwartier 1
Van der Lindenkwartier 2 Van der Lindenkwartier 2
Van der Lindenkwartier 4 Van der Lindenkwartier 4