Demonstraties voor en tegen standbeeld Coen op Pelmolenpad en Noorderveemarkt

Delegaties van maximaal 6 personen mogen statement opnemen op de Roode Steen

HOORNGIDS | Voor- en tegenstanders van het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen mogen vrijdag in Hoorn demonstreren. Voorstanders demonstreren van 17.30 tot 19.30 uur op de Noorderveemarkt en tegenstanders van 19.00 tot 21.00 uur op het Pelmolenpad.

Statement op de Roode Steen

Voor beide demonstraties worden 300 deelnemers verwacht. Op de Roode Steen is daar geen plaats voor omdat het plein momenteel in gebruik is als 1,5 meter terras voor de aan het plein liggende horeca. Wel mag een delegatie van maximaal 6 personen uit beide kampen, op de Roode Steen een statement maken waar media bij mogen zijn.

Parkeren en toiletten

Bezoekers die met de auto komen kunnen parkeren op het Transferium en de Vale Hen. Om wildplassen tegen te gaan, zullen toiletten worden geplaatst. Via camera’s worden bezoekersstromen gevolgd. De gemeente zal de organisatie ondersteunen om alles in goede banen te leiden.

Brief van burgemeester Nieuwenburg

Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft een brief over de demonstraties verstuurd aan de Hoornse gemeenteraad. Daarin schrijft hij onder meer ”Het is een fundamenteel grondrecht om in het openbaar gezamenlijk een mening te verkondigen.” en verder ”Het organiseren van een dergelijke manifestatie is een grote verantwoordelijkheid, die in de eerste plaats bij de twee organisaties ligt.” Hij eindigt de brief met de wens dat de organisaties de manifestaties goed voorbereiden.

JP Coen JP Coen

Reacties
Reactie: (Jan)
19-6-2020, 10:39
Het is weer tijd voor festivals die mensen hebben teveel tijd voor onzinnige dingen, wit zwart geel groen wat maakt het uit . Het a life....