Kaartverkoop Het Park weer van start

25-06-2020

HOORNGIDS | Schouwburg Het Park kijkt er naar uit om vanaf 1 juli weer publiek te mogen verwelkomen. Na een lange periode van stilte kunnen bezoekers binnenkort in een intieme en veilige setting weer genieten van mooie optredens. Met de versoepelingen van afgelopen woensdag kan het theater vanaf juli 200 bezoekers in de Hamletzaal en 90 in de Othellozaal ontvangen.

Afgelopen maand is nauwkeurig bekeken hoe theaterbezoek de komende periode veilig kan plaatsvinden. Directeur Roel Vente: “We zijn blij dat we na maanden van stilte weer bezoekers mogen en kunnen verwelkomen. Uiteraard worden de hygiëne- en beleidsmaatregelen die het RIVM, de overheid en de Veiligheidsregio de Nederlandse theaters adviseren hierbij aangehouden. Zo vragen wij bezoekers de bekende 1,5 meter afstand te houden en niet naar het theater te komen als zij symptomen vertonen die verband kunnen houden met Covid-19. In ons theater is een duidelijke route uitgezet, er hangt beschermend plexiglas boven de bar en er zijn extra desinfectiezuilen aanwezig om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen. Ook in de zaal zelf wordt zorggedragen voor het veilig placeren van de bezoekers.”

Start kaartverkoop maandag 29 juni
Maandag 29 juni start de kaartverkoop voor de maanden juli, augustus en september. Directeur Roel Vente: “Bezoekers kunnen begin volgend seizoen weer genieten van mooie optredens van onder andere Paul de Munnik, Rob Dekay, de mannen van Niet Schieten, 3JS en zelfs Maestro-juryvoorzitter Dominic Seldis met een klein ensemble. Omdat er in september nog altijd slechts een beperkt aantal bezoekers in de zaal mag, beloven dit exclusieve voorstellingen te worden.” Aan de programmering voor de rest van het theaterseizoen 2020-2021 wordt nog altijd hard gewerkt.

Voorstellingen in juli
Dit jaar heeft Het Park een zomerprogrammering: een speciale reeks voorstellingen in de eerste twee weken van juli. Op donderdag 2 juli presenteert singer-songwriter en Horinees Tim Knol zijn nieuwste album ‘Lost & Found’ én laat hij ook zien hoe je met 1,5 meter afstand een intieme ambiance kunt creëren. Op vrijdag 3 juli geven de mannen van de Rob Mostert Hammond Group een swingend eerbetoon aan het Hammondorgel. Vince Kerckhaert presenteert zondag 5 juli zijn nieuwe cd. Leoni Jansen, Carel Kraayenhof en Jeroen van Veen brengen dinsdag 7 juli de mooiste Folkmuziek op gitaar, bandeon en vleugel. De muzikale afsluiter is Back to the Country op zaterdag 11 juli.

Onbekommerd genieten
Natuurlijk is er ook gedacht aan iedereen die weer eens een avondje onbekommerd wil lachen: geniet van het hilarische duo Grof Geschud op woensdag 8 juli of ga naar stand-up comedian Anuar op vrijdag 10 juli. Ook de jongste theaterbezoekers worden niet vergeten. Op woensdag 8 juli kunnen zij samen met hun ouders de zomervakantie inluiden bij Brandweerman Sam. Toneelgrootheden Gijs Scholten – van Aschat en Pierre Bokma sluiten dit seizoen op 12 juli af met het verrassende ‘Shakespeare by heart’ waarin zij het publiek meenemen in een voorstelling over de grootste toneelschrijver aller tijden.

Bruisend theaterseizoen
Het Park is er weer klaar voor. De medewerkers zijn achter de schermen nog altijd druk bezig met alle veranderingen die de coronacrisis met zich mee brengt. Vente: “We kijken juist daarom ontzettend uit naar het moment dat wij weer bezoekers mogen ontvangen en het in ons theater weer veilig gaat bruisen. Straks in juli en uiteraard vanaf september als het nieuwe theaterseizoen weer van start gaat.” Kijk voor meer informatie en kaarten op www.hetpark.nl (http://www.hetpark.nl)

Het Park opent weer Het Park opent weer
Tim Knol Tim Knol