Liefdevol afscheid Marian Groot van Jules Verne

26-06-2020

HOORNGIDS | Er werd gelachen en misschien ook wel een klein beetje gehuild. Er werd muziek gemaakt, gezongen en gedanst. Hapjes en drankjes waren ruim voorhanden. Donderdag 25 juni was de laatste werkdag van Marian Groot bij basisschool Jules Verne in de Grote Waal, die bepaald niet onopgemerkt voorbij ging. Een hele serie collega’s en oud-collega’s wenste daar op het schoolplein onder een stralend zonnetje op gepaste wijze kleur te geven aan het afscheid van een totaal verraste Marian. 

Marian Groot zat als ouder in de negentiger jaren namens de Jules Verneschool al in de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad. Daarna werd zij leerkracht op dezelfde school, waar zij altijd kleutergroepen heeft gehad. Ze heeft als leerkracht diverse veranderingen in het onderwijs meegemaakt, waaronder ook het uitgebreid maken van groepsplannen en later ook alle digitale hulpmiddelen, zoals ook het smartboard. 

Geschenken
Marian staat bekend als een leerkracht met een heel positieve instelling en een grote mate van collegialiteit. Ze heeft onder andere als afscheidsgeschenk een video gekregen en daarnaast een boek waarin alle collega’s en een aantal oud-collega’s een bladzijde hebben verzorgd. Het boek staat vol met herinneringen, anekdotes, wensen en foto’s. Marian was er zichtbaar blij mee. 
Vanwege de coronacrisis was er geen mogelijkheid om een receptie te houden. Om die reden hadden de collega’s een samenzijn op het schoolplein bedacht, waarbij uiteraard rekening werd gehouden met de gepaste afstand die in deze coronatijd gebruikelijk is. De verrassing viel overduidelijk in goede aarde. Basisschool Jules Verne zal haar missen.

Afscheid Marian Groot Afscheid Marian Groot
Afscheid Marian Groot 3 Afscheid Marian Groot 3
Afscheid Marian Groot 4 Afscheid Marian Groot 4
Afscheid Marian Groot 5 Afscheid Marian Groot 5
Afscheid Marian Groot 6 Afscheid Marian Groot 6