Onderzoek toekomst Gemeenschappelijke Regeling Centraal Afvalverwijderingsbedrijf Westfriesland

Gemeenteraadsvergadering 30 juni 2020

HOORNGIDS | Het CAW is namens de zeven gemeenten van Westfriesland de beheerder van de stortplaats in Westwoud. Hoorn was met de leden van het CAW collectief aandeelhouder van HVC. Hoorn ziet het belang van voortzetting binnen het CAW, maar wil een individueel aandeelhouderschap. In 2023 worden de samenwerkingsafspraken met de andere Westfriese gemeenten opnieuw bekeken.

Een amendement, ondertekend door elf moties, wil een second opinion door een onafhankelijke partij uit te voeren om tot een goede afweging te komen bij de mogelijke overdracht van het beheer van de stortplaats in Westwoud aan Bodemzorg 2023 en dat een beetje op tijd te laten doen. Ze zien ook niets in de naamsverandering van CAW naar Afvalbeheer Westfriesland. Er verandert niets daardoor en het kost alleen maar.

Wethouder Samir Bashara wijst erop dat het CAW een gemeenschappelijke regeling is. Hoorn alleen maakt daar niet de dienst uit. Hij kan positief zijn over een second opinion. Over de naamsverandering kan hij zeggen dat er in de taakstelling van het CAW wel iets verandert. Men gaat een nieuwe fase in. Hij zal het voorstel inbrengen bij de nadere partners in de gemeenschappelijke regeling.

Het amendement werd verworpen. Het voorstel van het college haalde het wel.

WethouderBashara over CAW WethouderBashara over CAW