Geld en milieubesparende maatregelen bij IVN West-Friesland dankzij de Beursvloer

03-07-2020

HOORNGIDS | Eens per jaar wordt er door bedrijven en vrijwilligersorganisaties in Westfriesland een Beursvloer georganiseerd met vraag en aanbod. Daar doet IVN al een paar jaar succesvol aan mee. Deze keer is er een deal gesloten met de firma Schermer BV Installatietechniek uit Hoorn en daar is een fraai project uit voortgekomen. 

Op 21 april hebben medewerkers van Schermer BV de  laatste werkzaamheden uitgevoerd voor het energiebesparingsproject in de IVN ruimten van het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Het wordt ervaren als een geweldige vooruitgang die gemak geeft en geld bespaart. 

Bediening
Het systeem werkt en wordt aangestuurd door een nieuwe regelaar die per telefoon app vanuit huis worden bediend. Peter Blomsma heeft dit project bij IVN begeleid. Hij gaat het systeem uitproberen en zal daarna een  handleiding schrijven voor de (beperkte) toekomstige gebruikers. Het lucht-afzuigsysteem heeft een tijdschakelaar gekregen en zorgt ervoor dat de ventilator maximaal 2 uur blijft draaien. Daarna stopt hij weer; in tegenstelling tot voorheen, toen draaide het continue. Het nieuwe systeem wordt eerst uitgeprobeerd om te kijken of het voldoet.  

Tegenprestatie
Als tegenprestatie heeft IVN op de Beursvloer een vaartocht met de Wilskracht voor circa 30 personen aangeboden. Door de coronamaatregelen zal dit waarschijnlijk in september zijn voordat de boot vanaf de steiger vertrekt voor een vaartocht naar wens. Vandaar dat er voor een voucher is gekozen. Wat in een goed vat zit.......
Barend Schermer kreeg op dinsdag 23 juni de voucher overhandigd door Geert Veldhuis, voorzitter van IVN West-Friesland. Dit vond plaats op het kantoor van Schermer BV in het bijzijn van een aantal betrokken IVN-vrijwilligers. De voorlopige bekroning van een mooi project tussen bedrijven en vrijwilligers. In het kader van milieumaatregelen een opsteker van de eerste orde. 

Foto Peter Blomsma: Overhandiging voucher voor vaartocht

Overhandiging cheque Schermer Overhandiging cheque Schermer