Fraude in Breda met identiteit van inwoner Hoorn

Legitimatie bij afhalen van pakketje bij PostNL met ID-kaart van iemand anders

HOORNGIDS | Bij een PostNL afhaalpunt in een SPAR supermarkt in Breda is mogelijk een poging tot identiteitsfraude gedaan. Twee mannen van 27 en 30 jaar probeerden volgens de winkeleigenaar met een valse identiteitskaart pakketten op de te halen. De eigenaar vertrouwde de situatie niet en schakelde de politie in. De twee zijn aangehouden voor identiteitsfraude en worden gehoord door de politie.

De mannen wilden een pakketje ophalen van een bestelling bij een duur kledingmerk waar je achteraf kunt betalen. Volgens de beheerder van het afhaalpunt in Breda hadden de verdachten meerdere pakketten bij dat merk besteld op naam van iemand anders.

Identiteitskaart

Bij het ophalen van een pakket is legitimatie verplicht. De mannen zeiden dat ze een pakket voor iemand anders kwamen ophalen en lieten een ID-kaart zien op hun telefoon. Zij beweerden dat het de ID-kaart was van diegene waarvoor ze het pakket op kwamen halen. Het viel de beheerder meteen op dat Hoorn op de ID-kaart stond aangegeven als woonplaats. Het is zeer onlogisch om in Breda bij PostNL een pakket te laten bezorgen voor iemand in Hoorn. Het viel ook op dat er waarschijnlijk knip en plakwerk aan de op de telefoon getoonde ID-kaart was verricht.

De winkeleigenaar schakelde de politie in die de verdachten voor verhoor heeft meegenomen naar het politiebureau. Het onderzoek is nog in volle gang.

Bron: Omroep Brabant

postnl postnl