IVN gaat weer varen

06-07-2020

HOORNGIDS | Na het afkondigen van de lockdown waren natuurlijk alle IVN-publieksactiviteiten gestopt. Maar vanaf 1 juli is IVN in het Streekbos Paviljoen weer zoals vanouds geopend voor bezoekers op zondagmiddag  van 13.00 – 17.00 uur en doordeweekse dagen op afspraak. Ook de publieksactiviteiten worden weer voortgezet en per maand gepland. Activiteiten voor de leden zijn gratis tenzij anders vermeld.

Schipper Han Oranje heeft de primeur: zondag 12 juli kunnen 8 personen inclusief kinderen meevaren voor een vaartocht van een uur in de omgeving van het Streekbos. De zomerse natuur langs en op het water maar ook het verleden van vaarpolder Het Grootslag komen aan bod. De boot vaart tweemaal, een keer om 13.00 uur en om 14.30 uur. Verzamelen bij IVN in het Streekbos Paviljoen. Kosten €3,50 p.p. en kinderen tot 12 jaar gratis door sponsoring van ABZ Seeds uit Andijk. Aanmelden via h.oranje@ivn-westfriesland.nl (mailto:h.oranje@ivn-westfriesland.nl)

Voor de komende activiteiten geldt:

IVN hanteert de Corona maatregelen zoals opgesteld door RIVM. Dus voor alle activiteiten geldt: aanmelden verplicht en 1,5 m afstand houden. Bij bevestiging van deelname zal de gids de IVN richtlijnen voor de Coronamaatregelen meesturen.

De IVN gidsen houden niet van stilzitten en een aantal gidsen hebben tijdens de lockdown elke week een nieuwe weekopdracht gemaakt met zoekplaten van dieren en planten uit de eigen omgeving. Deze zoekkaarten zijn te vinden op https://www.ivn.nl/afdeling/west-friesland/weekopdrachten (https://www.ivn.nl/afdeling/west-friesland/weekopdrachten) of https://www.facebook.com/IVNWestfrieslandBovenkarspel (https://www.facebook.com/IVNWestfrieslandBovenkarspel)

Aanbevolen om met kinderen in de vakantie te gaan doen!

Foto: De Wilskracht vaart weer uit - Toos Brink

Varen 12-7-20 Varen 12-7-20