Toch kermis in Hoorn?

Alleen nog toestemming van de Veiligheidsregio nodig

HOORNGIDS | Op 12 juni heeft Fractie Tonnaer met een brief en later ook nog tijdens de raadsvergadering van 23 juni, gepleit voor het organiseren van een kinderkermis. Door toeval heeft Fractie Tonnaer gehoord dat de gemeente niet uitsluitend bezig is met het realiseren van een kinderkermis, maar met een volwassen kermis in aangepaste vorm. De gemeente is de kermis in coronatijd onopvallend aan het organiseren.

De kermis in aangepaste vorm zal niet komen te staan in de straten van de binnenstad, maar op een terrein. Het is alleen nog wachten op toestemming van de Veiligheidsregio. Als die toestemming komt kan de kermis in augustus, zij het in aangepaste vorm, toch doorgaan! Na maanden waarin corona de hoofdrol speelde, zijn velen toe aan een verzetje. De Hoornse bevolking, winkeliers en horecaondernemers kijken er naar uit.

De brief van Fractie Tonnaer:

Aan: College van Burgemeester en Wethouders

Betreft: van kinderkermis tot kermis in aangepaste vorm

Hoorn, 4 juli 2020

Geacht College,

Per brief van 12 juni jl. en tijdens de raadsvergadering van 23 juni jl. heeft onze fractie gepleit voor het organiseren van een kinderkermis. Vanwege de coronacrisis gaat de kermis dit jaar niet door. Om het gemis enigszins te compenseren hebben wij voorgesteld een kermis te organiseren speciaal voor kinderen.

De kinderkermis kan worden gehouden op bijvoorbeeld de Noorder-veemarkt of op diverse locaties in de binnenstad.

Met het organiseren van een kinderkermis maakt u veel kinderen, ouders en grootouders blij. Dankzij meer bezoekers aan de binnenstad profiteren winkeliers en horecaondernemers er ook van. Meer omzet in coronatijd kunnen zij goed gebruiken.

Door toeval hebben wij gehoord dat het college de jaarlijkse kermis in aangepaste vorm, net als in Tilburg, aan het organiseren is.

Wij prijzen uw initiatief voor de Hoornse kermis in coronatijd maar hadden het eleganter gevonden daarover geïnformeerd te worden.

Onze fractie hoopt dat Hoorn, na goedkeuring door de Veiligheidsregio, deze zomer alsnog een kermis in aangepaste vorm krijgt. De Hoornse bevolking kijkt er naar uit.

Vriendelijke groet,

namens Fractie Tonnaer,

Roger Tonnaer, gemeenteraadslid

Kermis bij avond Kermis bij avond
Toch kermis in coronatijd Toch kermis in coronatijd