Boerenprotest bij Deen en Lidl

07-07-2020

HOORNGIDS | De boerenprotesten door het hele land hebben nu ook plaatsgevonden in Hoorn. Op het industrieterrein Hoorn 80 hebben vele tientallen boeren en hun aanhang zich verzameld bij de distributiecentra van supermarktketen Deen. Ook bij het distributiecentrum van Lidl aan De Marowijne in Zwaag blokkeren trekkers de ingangen. 

De actie is gericht tegen de NVWA dat wil gaan controleren op ’verboden’ eiwitrijk voer en toenemende kalversterfte. Omdat de supermarkten wel van de coronacrisis profiteren en de boeren juist niet, richten de boerenprotestacties zich nu ook tegen hen. Aanleiding voor de wilde acties is de weigering van minister Schouten om in overleg met de branche tot een oplossing te komen voor stikstofreductie via het voerspoor op korte termijn, die controleerbaar en handhaafbaar is. 

Publieksvriendelijk
De toegangen tot de distributiecentra op beide industrieterreinen zijn volledig met trekkers geblokkeerd door de protesterende boeren. De wegen zijn niet geblokkeerd, dus gewoon toegankelijk. De protesten verlopen vreedzaam en hebben meer een symbolische betekenis. Het is zodanig georganiseerd dat er geen overlast ontstaat. De politie houdt gepaste afstand en controleert de protestactie. 

Boerenprotest Deen HN80 Boerenprotest Deen HN80